Евродепутатът Илияна Йотова (БСП) поиска извънредни мерки в партията след последната й загуба на местните избори.

"БСП се срина. Никога за последните 25 години ние не сме оставали без нито един областен център. Загубили сме много гласове", каза Йотова пред Би Ти Ви.

Тя била много изненадана, когато на последния пленум зам.-шефът на партията Янаки Стоилов заявил, че не се чувства отговорен за изборната загуба и няма да си подаде оставката, както са направили повечето от останалите членове на ръководството.

"Предстои много работа следващите месеци. В момента БСП има нужда от това да бъде силната партия, не второстепенна сила. Сериозната политическа партия, алтернативата в българското общество. Не може изходът да се търси в конфронтирането на партийни организации, в затварянето на БСП в собствените й проблеми", смята Йотова.

Според нея една от големите грешки на социалистите е, че не са си направили изводи от последно си участие във властта в рамките на кабинета "Орешарски", което е предизвикало отлив на близо 500 000 избиратели.

Йотова коментира и актуалната тема за борбата с тероризма. Според нея "Европа, САЩ и Русия са обречени да бъдат заедно в тази битка".