Срещу реформаторските среди в България се води "хибридна война". Това заявиха представители на ръководството на ДСБ на специална пресконференция.

Според зам.-председателя на партията Петър Москов атаките са започнали след местните избори, защото Реформаторският блок е реализирал достатъчно добър резултат, който гарантира стабилността на мнозинството и управлението. Така планът за дестабилизация на мнозинството заради слаби изборни резултати се е провалил.

Сега атаките продължавали чрез изтичане в публичното пространство на определени информации и публикации в определени медии, насочени срещу водещи лица в Реформаторския блок.

От думите на Москов стана ясно, че той има предвид изтеклите разговори между съдиите Владимира Янева и Румяна Ченалова, в които се замесва името на премиера Бойко Борисов, както и публикации в определени медии, свързани със сексуалния живот на Радан Кънев.

"Свидетели сме на записи, в които две компроментирани лица споменават името на премиера. Също така, определени медии вадят компромати срещу лидера на ДСБ и съпредседател на Реформаторския блок Радан Кънев. Всичко това има една единствена цел, а именно дестабилизация на управляващата коалиция, защото изборите затвърдиха позициите на мнозинството и в момента някои хора търсят по друг начин да разколебаят това мнозинство", коментира Москов.

Все още не е ясно дали ще има съдебни искове към медии.

"Това е класическа хибридна война по модерно название, а иначе е класическо активно мероприятие на Държавна сигурност".

Това коментира ген. Атанас Атанасов. Според него моментът за тези атаки не е избран случайно, защото предстои гласуването на второ четене на промените в Конституцията, свързани със съдебната реформа.