Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ЕМИЛ ГЕОРГИЕВ

И през третия ден (вчера, 11 ноември - б.р.) падането на зидове изглежда толкова далеч от действителността, колкото през втория. „Римската кула“ упорито продължава да стърчи. Също като руините на оня паметник в парка на НДК, който тези, които взеха решение да го премахнат – не смеят, не могат, не знаят как или не искат. Надяваме се, че уж античната кула ще падне далеч по-бързо, но знае ли човек?

Иначе работата по обекта изглежда вече е съсредоточена главно в облагородяването на околните площи – те се лъскат, боядисват, озеленяват – но каквото и да им се случи, няма как да изглеждат по-нови от римските руини с тяхната лего-естетика на бяло-червени райенца.

Някои експерти вече заявиха, че с времето всички зидове ще придобият еднакво автентичен вид, но на нас не ни се чака 300-400 години. А и въпросът за какво ще бъдат употребени големите количества тухли, плочки, вар, цимент и т.н., струпани из целия обект, продължава да виси притеснително. Също както и въпросът как са похарчени онези 13 431 690 лева и 76 стотинки пари от Европа.

Вижте резултата от разходката ни в Ден 3 след обещанието на зам.-министъра Боил Банов да падат зидове:

Античността на Ларгото – преди и след консервацията.

Площад Славейков

Ключови думи

Коментари

дебелян пеевский

Егати и хейтърчетата злобни сте. Ако бяхте оставили Веждито и неговите фирмички да се вихрят, щяха да спретнат една римска агора, примерно Parum Mulieres и в нея да продават розово масло, продукти на булгартабак и кърпички и да плащат данъци. А така, както либералните искате остава само разруха, контрабанда и сива икономика. Не е добре за всички.

За 13 милиона и аз мога да ви измисля едни кулички.

Боре

Абе ... готини плочки, а откъде ги купуват, за един приятел питам?

В нормалните страни такива боклуци се разравят, изследват се едно лято, ценните неща -- в музея, останалото се заснема, документира и зарива поживо-поздраво. Ама ние ще го доизграждаме, за да шашкаме чужденците. Кои -- тези от нормалните страни или другите, дето взривиха Палмира? Какви ли свинства не прави нашенецът, за да тафи 13 милиона...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.