Президентът на САЩ Барак Обама си направи профил във фейсбук, предадоха световните агенции.

Той се нарича "Президент Обама".

В първия си пост държавният глава обявява, че иска неговата лична страница в социалната мрежа да бъде място за истински разговори, които са важни за цялата страна. Той посочва, че това е мястото, където лично от него ще чуят позицията му по различни теми, а също и място, където другите потребители могат да споделят своите мисли по даден въпрос. Обещава и че ще поства някои неща, просто защото са забавни.

Постът е придружен с видео, чрез което той разхожда другите потребители по моравата из задния двор на Белия дом като по този начин поставя въпроса за проблемите, причинени от промените в климата.

"Направихме сериозен прогрес, за да намалим замърсяването с въглеродни емисии и водим света към същото. Но трябва да направим повече. След няколко седмици отивам в Париж, за да се срещна със световните лидери, за да постигнем глобално споразумение, с което да се изправим срещу това предизвикателство. Ако сме заедно в тази кауза, аз съм убеден, че ще успеем да направим правилното в името на бъдещите генерации", пише още в поста.

Първият, отговорил на Обама, е основателят на компанията "Фейсбук" Марк Зукърбърг.

"Добре дошъл, президент Обама. Във възторг съм, че се присъединихте към нашата общност, и очаквам да видя как общувате с хората тук , във Фейсбук", пише Зукърбърг.