Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Синдиците на Корпоративна търговска банка (КТБ) огласиха два изключително интересни списъка, за които обществеността отдавна трябваше да получи информация. Единият е на всички лица и фирми с привилегировани депозити, а другият - на направените от депозантите цесии. Огласяването стана възможно с промени в Закона за банковата несъстоятелност, който позволи разкриването на данните.

В тях ще откриете имена на доста известни хора и компании. Ето ги:

Привилегированите депозити

 

И цесиите

Очаквайте подробности.

Ключови думи

Коментари

Радев

Ковчежникът на Боко Тиквата - Сашо Сталийски и неговата държанка Вили Сечкова са с най-дебелите депозити, които за съжаление успяха да цесират и минимизираха загубите си.

Боко го уреди с "Рубин".

Две неща не са ми ясни: първо, нали цесиите са незаконни, според решение на съда? И второ, къде е Вежди Летифов Рашидов (вероятно липсват и други).

Ами

Може да не е имал привилегировани условия (по-благоприятни лихвени проценти от тези на официално обявените продукти), а да си е държал парите по стандартен депозит...

съдията

няма решение на съда, това са празни приказки на някой, на който му е изгодно да ги повтаря

Хм?

Демократи за силна България - 1 064 964.76 лв. Радан лъготеше за някакви 48 000.

И родата на Костов има доста...Щерки, мерки, това-онова. Всички са в кюпа, ама някои ще ги потулят. Синдици- ибриЦи.

Отвратен

Списъците са непълни и скриват известни имена. Въобще цялата далавера "КТБ" мирише отвсякъде - от страна на акционерите, депозантите, кредитополучателите, кредитодателите, контролните органи, квесторите, одиторите (вкл.международните), регулаторите, изпълнителната, законодателната и правосъдната власти. Аферата "КТБ" е еманация на същността на българската държава и общество - мутренски.

костюмар

не ми е ясно какви са точно тези списъци. Единият бил списък на депозити без цесии, но част от клиентите ги виждам да са направили цесии в другия списък?!?

СИБанк с привилегирован депозит от 2.93 лв. Яко!

Стефанова

Защо не публикувате списък на тези, които са взели необезпечени кредити и не ги изплащат. Тези кредити са от парите на вложителите. Защо се правите на по-католици от Папата. Съвсем реално е всеки да се възползва от дадената възможност да спечели повече. С тази публикация и вие се стремите да спечелите повече, предизвиквайки човешкото любопитство и да ви четат, like and share .И всичко е за пари, а не за честните ви сини очи.Нали така!?!

дебелян пеевский

Е, разбрахте ли сега защо нема виновни за КТБ?

Важно

Тук е много интересно защо го няма списъка с цесии върху обикновени депозити? ТОЙ е най-интересен. Тук са много интересни фигури в цялостното обкръжение на Цветан Василев. Също така кажете какво стана със всички тия дето им направиха депозитите не привилигировъни и няма списък и ходиха при Василев в Сърбия?

Защо не е посочен конкретния размер на привилигированата лихва?

и кво излезна от цялата работа ? на нормалните хора им прибраха паричките а тарикатите си направиха цесийки и една далаверка се завъртя за едни 5млрд. Добре си живеем ние в БГ-то :)

Писна ми ще разтрелям някой

Само ни подхвърлят трошички, за да замажат очите, а нещата които опитват да скрият с големият удар са необхватни. Така или иначе КТБ преди да затвори, откри дъщерна банка чрез която големите риби да си приберат плячката. развъртяха си едни милярди. Ние си гледаме и си броим стотинките. :( :@

Сашо

Вашите колеги от Дневник уж " погрешка" написаха на сайта си че дъщерята на Костов имала депозит от 212 МИЛИОНА лева, и го държаха на сайта си няколко часа за да могат повече хора да го прочетат. След това се "извиниха" във форума под статията и казаха че всъщност ставало въпрос за хиляди а не за милиони. Но това е показателно за това как се манипулира масата и колко лесно е да компрометираш, особено такъв като Костов, който вече 16 години е виновен за всичко.

212 хиляди, безспорно спестени от полученото с "честен труд" в държава, в която средният доход е 1200 лева на месец. Та тя е работила като калинка 15 години без да сложи залък хляб в уста. Малееее...

А В Блиц 2 статии

Всичко това да ударят Радан и РБ! Костов е имал 155 000 лв. А как "700 бона " станаха "700 милиона" /текста в червено в Блиц/?

Радан

Радан: Току що направих справка по счетоводството на ДСБ. Сумата, цитирана от синдиците на КТБ, е извлечение към 06.08.2012г.(!), с произход - държавна субсидия. Всички тези суми са изразходвани за изборите през 2013г., надлежно отчетени пред Сметна палата. Сумата към фалита на КТБ е 48 000 лв., както отдавна съм декларирал публично. Всичко останало е медийна манипулация на данните или обикновена некомпетентност.

Оня дето вижда

Хехе! За отбелязване е, че от всички физически лица във втория списък Мина Костова има най-малкия депозит и е направила най-малката цесия, обаче журналята не са я пропуснали, за да могат покрай нея да споменат и баща ѝ, че и сестра ѝ, нищо че ги няма в тия списъци.

мони

Какво става с взетите кредити и къде са заложените активи по тях?!

КОЙ стои зад Кредитополучателите! Има ли ги заложените активи. Печелят ли се дела? Като гледам "грешката" с парите на ДСБ -не съм оптимист!

А защо

никой не коментира и " държ.цесия" ,т.е. парите на бюджетните организации хем им ги " прибра КТБ" , хем м.11-12.2014 Дянков им ги възстанови от държ.бюжет -и до колко законосъобразно им бяха възстанове ,вкл. и на "отличника" Д.Николов. См.палата ... оня професор.. къде е да даде обяснение ... двойно обиране на бълг.данъкоплатец и ... виновни няма

Аман

Клуб Z, докога ще въртите този списък, а не видяхме нито веднъж списъка с кредитополучателите, включително и тези, които си прехвърлиха кредитите в ПИБ? Защото тези, които публикувате са потърпевши, а онези с кредитите са печеливши от фалита на КТБ. Айде малко мозък!

Гергана

А защо в ПИБ не са ли ти интересни и тези в другте банки? Докато ви разиграваха за носа, че на ПИБ били дали пари от държавата за подкрепа, се оказа, че всъщност са давани и на още 15 банки. Ама никой не пита кои, как, защо и колко. Според мен ПИБ само се използва в медийното пространство като параван, за да не се рови в другите банки. Ако имаше такива големи кредити каквито разправят всички в ПИБ, то това щеше да се види от данните, които публикуват те и БНБ всяко тримесечие. Ако беше вярно това което се говори, кредитите им щяха да са подскочили изведнъж с поне 1 млрд. лв., а такова нещо няма. Така че според мен не търсите парите на правилното място.

Филипов

Типично за родната ни страна двойните стандарти са нагледни и в този случай. Връзкарите с големите депозити и дебелите преференциални лихви са си спасили парите с цесии, а обикновените балъци да пият по една студена вода. Виновни разбира се няма. Много ми е интересно как щяха да се развият нещата, ако подобно нещо се беше случило в съседна Румъния?

Евро

Само не мога да разера, докога ще оставяме най-големите престъпници да се разхождат на свобода, да не говорим, че част от тях ни управляват, други въртят бизнеси за милиарди на гърба на българина...

Иван Митев

Навярно понеслите загуба от фалита на "КТБ" АД не знаят, че са жертви на сгрешена парична система. Ако не се допускаше тази държавна грешка, не е проблем влоговете в банки да са 100 % гарантирани.

dobroutro

Тези "нови" списъци не се различават много от старите списъци от преди повече половин година. А както някои споменаха, старите списъци са от около 2012 година. С една дума, хвърлят захранка за рибите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.