Адел се завърна! Появата на новия ѝ албум вече е потвърдено за 20 ноември, а британската звезда, прочута с хитове като Someone Like You и Skyfall, отговори откровено на въпросите на списание i-D, предава френският „Льо Поан“. Певицата, която не обича Туитър, а още по-малко да се разкрива публично, освен ако не е чрез песните си, сподели сложното си отношение към огромния успех на албума си 21, продаден в повече от 25 милиона екземпляра.

„Известността е токсична, а аз и без това имам прекалено много токсини в организма си – казва Адел. – Известността ме плаши. Страх ме е да не ме разруши, да не ме погуби […]. Страхувам се за хората, които са ми скъпи, да не би те да придобият чувството, че са ме загубили”.

Това е и причината 27-годишната изпълнителка изключително рядко да дава изявления, затова се оттегля и пази личния си живот далеч от социалните мрежи:

„Искам просто да запазя живота си вкоренен в реалността, за да пиша песните си. Хората нямат желание да слушат албума на някой, който е загубил връзка с действителността. Затова животът ми е далеч от публичността”.

Болките и радостите на майчинството

Последните години бяха твърде бурни за младата певица, станала майка на вече тригодишния Анджело. А майчинството ангажира цялата ѝ енергия и време.

„Мислех си, че ще е лесно. Всички имат деца, значи няма да е сложно… Не подозирах какво ме чака – споделя тя пред английското списание. – Много е трудно, но пък е направо фантастично! Най-невероятното нещо, което ми се е случвало. Направо се разтапям с Анджело, имам чувството, че се възраждам, няма нищо по-сладко от дете, което се изхитрява да не прави това, което му кажеш. По-рано мислех само за себе си, а сега цялото ми внимание и любов са за него!”

Всеобхватна грижа е и онова, което обяснява забавянето на новия ѝ албум 25 – той трябваше да чества навършването на нейната 25 годишнина и затова бе планиран да излезе доста по-рано. Очевидно обаче певицата трудно е намерила вдъхновението и е почакала момента да се вглъби отново в себе си, в своите емоции и преживявания.

„Дълго време чаках този момент, а той сякаш никога нямаше да дойде”, спомня си тя и разказва, че е направила няколко поп парчета с нелошо качество, но тъй като не ги е усещала като истински свои, мениджърът ѝ ги е отказал. –Затова и все се връщах на началната точка.”

Какво направила? Купила си нов компютър – както обикновено прави за всеки нов албум – седнала и с големи цифри изписала 25 с пет възклицателни.

По-малко соул, повече поп

Най-вече не искала да повтаря албума си 21, този извънземен албум, който остава като един най-продаваните на XXI век:

„Не исках да пея отново за раздяла и мъка, сърцето ми не е разбито… А и знаех, че не мога да направя нищо по-хубаво от него, тогава какъв би бил смисълът?“

Тя не иска да се връща в онзи тъжен и труден период в самота, която изживя при втория си албум. Според списание i-D певицата се спряла повече на поп парчета, разказващи за онзи ключов период, когато навлизаме в живота си на възрастен и оставяме зад гърба си своите 18 години.

По-малко соул, повече поп, но винаги пропит с онази носталгия, която така приляга на характера на Адел и която тя умее като никой друг да пресъздава. Парчето Hello, единственото известно до сега от албума, е видяно над сто милиона пъти върху YouTube – повече от колкото, трейлъра на новия „Междузвездни войни”!

Истински рекорд, като се има предвид, че в САЩ вече са поръчани 200 000 екземпляра от нейния албум – месец преди излизането му. А това вече предвещава истински бум в класациите…

площад "Славейков"