Почти сигурно е, че няма оцелели сред 224-имата души на борда на разбилия се тази сутрин руски самолет в Египет, предаде Ройтерс.

Жертвите са руски туристи.

Спасители намериха по обяд останки от машината, която изчезна от радарите малко след излитането си от курорта Шамр ел Шейх за Санкт Петербург. Тя е изцяло разрушена.

Останките от самолета са намерени южно от град Ел Ариш, столицата на провинция Западен Синай.

В самолета имало 224-ма души - 217 пътници и седемчленен екипаж. Сред пътниците били 17 деца, твърди РИА Новости. На борда са били само руски граждани, съобщиха от посолството на Русия в Кайро.

Разбилата се машина е на руската частна авиокомпания "Когалимавия", базирана в Западен Сибир и работеща под марката MetroJet. Полетът бил чартърен, резервиран от туристи, прибиращи се от почивка в Египет

Първоначално имаше съобщения, че самолетът е изчезнал във въздушното пространство над Кипър. По-късно от офиса на египетския премиер Шериф Исмаил заявиха, че той е паднал на Синайския полуостров.

Малко след излитането от Шарм ел Шейх пилотът съобщил за технически проблеми, предаде ТАСС. Интерфакс допълва, че след това той поискал разрешение за спешно аварийно кацане. След което връзката изчезнала.

Сайтът Flightradar съобщи в туитър, че преди да изчезне от радарите, самолетът внезапно загубил височина и се снижил с 5000 фута (около 1700 метра).