Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

14-ото издание на фестивала за Източноевропейско кино във Висбаден завърши с едно наистина голямо признание за таланта на млади български кинематографисти. Късометражният филм на Павел Веснаков „Фолксвагенът на Зевс” (Zeus Volkswagen) спечели Голямата награда в категорията си и се сдоби заслужено с финансиране от 70 хил. евро от немската фондация „Робърт Бош”, които да вложи в следващ свой проект. 15-минутният „Да надебелееш здравословно” (Getting Fat in a Healthy Way) на Кеворк Асланян пък взе приза Special Mention за "извънредната си иновативност, хумор и мотивираност на целия екип".

"Фолксвагенът на Зевс" спечели журито с богатството на историята, в която се преплитат темите за живота и смъртта, изкуплението, прошката и жертвоприношението в едно мултикултурно и етническо общество. По мнението на специалистите филмът разказва историята "по много зрял, драматично-комедиен начин, с висок артистичен и зрителски потенциал." По филма е работил изключителен екип от български и германски кинематографисти - със силна вяра и мотивация за творчество, завършват хвалбите за българския проект. 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.