Започнах бизнеса си с малък заем от баща ми - 1 милион долара, откровенничи пред избирателите си кандидатът за президент на Щатите Доналд Тръмп, предаде Си Ен Ен.

"Не ми е беше никак лесно. Започнах в Бруклин. Татко ми даде малък заем - само един милион долара. Естествено трябваше да му ги върна. Отидох в Манхатън и започнах да купувам имоти. Строях или ремонтирах. След това препродавах. Направо се справях страхотно", изливаше душата си милиардерът. После с ехидна усмивка рече: "Знам какво ще си кажете. Един милион долара всъщност никак не са малко пари. Е, прави сте. Но милиона е нищо в сравнение с онова, което построих".  

През 70-те години бащата Фред Тръмп има фирма за имоти и не печели зле, но няма размаха на сина си. Доналд започва много млад работа в семейната компания. И предприема дръзка атака на имотния пазар, която само за няколко години го превръща в милиардер.

Според уверенията на Тръмп личното му състояние е около 10 милиарда долара. Но сп. "Форбс", което мери богатството на американците, смята, че кандидатът има едва 4,5 млрд. Изданието твърди, че над половината от състоянието си Тръмп е стопил през последните 10 години - заради неуспешни сделки или заради скъпите си разводи.

Доналд продължи с откровенията. И се прехвърли на темата за ислямските жени. Според него те не искали да излизат без бурките, които носят от 1000 години.

"За какво се набутваме в тази тема", попита риторично той. И предположи, че освен религиозните обичаи има и друга по-сериозна причина жените да си харесват бурките. "Много по-лесно е с тях. Не трябва да се гримираш и да губиш време за това", усмихнато обясни Тръмп.