Мигранти подпалиха лагер в словенския лагер Брежица, предаде БГНЕС

Те унищожиха приемния център, защото не искали да чакат и бързали да продължат пътя си за Германия. Бежанците скандирали Open!, Open! ("Отворете! Отворете!" - англ.), след което драскали клечката на палатките.

Лагерът е бил създаден специално за тях, за да може да си починат, преди да потеглят по маршрута си за така желания от тях Запад. За по-малко от час мигрантите успели да подпалят почти всички палатки и само бързата намеса на пожарникарите предотвратила по-сериозни инциденти и щети.

След това мигрантите били натоварени в пет автобуса и изпратени за съседна Австрия. Това обаче не попречило на останалите да продължат да подпалват палатките.

Лагерът на практика вече е неизползваем. В момента в различни приемни центрове на територията на Словения има около 5000 мигранти.

Брежица се намира на 13 километра от границата с Хърватия. В този лагер има място за около 500 души.

Кметът Иван Молан заявил, че в малкото градче на практика вече няма нормален транспорт и поради тази причина днес децата не са ходили на училище. Той призова за по-голяма намеса на централната власт за нормализиране на живота в Брежица.