"Винаги, когато има лица, които преминават незаконно българската граница и не изпълняват разпорежданията на родните гранични полицаи, трябва да се стреля на месо. Това са авантюристи", коментира днес пред Би Ти Ви лидерът на Патриотичния фронт валери Симеонов.

Думите му са по повод инцидента от тази нощ, при който един афганистанец бе застрелян на българо-турската граница.

"За мен тези гранични полицаи са си изпълнили перфектно задълженията и трябва да бъдат предложени за медал. Мигрантите от снощния инцидент не са никакви бежанци, а просто авантюристи, които са тръгнали да търсят някъде по света на баницата мекото. Няма никакви бежанци, които стоят под дърветата и чакат някой да им занесе нещо за ядене. Както се вижда, повечето мигранти, които са тръгнали за страната ни, са хванати. Иначе всеки може да си говори, каквото иска", допълни Симеонов.

Лидерът на "патриотите" бе помолен да коментира и поведението на бившия си съмишленик Волен Сидеров. Става дума за скандала, при който националистът и съпартиецът му Десислав Чуколов се опитаха да извършат граждански арест с мотива, че в будка в центъра на София се продавали наркотици.

"Докато беше под моето благотворно влияние не беше такъв. Нали знаете, алкохолът дава криле", каза Симеонов.