Отново проблеми след прясно завършени ремонти на пътната настилка на ключови булеварди в София. След като дооправяне се наложи на "Цариградско шосе", граждани алармираха и за нередности на бул. "Александър Малинов".  

Възстановяването на пътната настилка след слягането на участък от бул. "Александър Малинов" ще бъде извършено от фирмата-изпълнител за нейна сметка. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община, след като проблемът беше осветен от читатели на БГНЕС.

"Вчера екип на "Метрополитен" е констатирал пропадането и е възложил на изпълнителя да обезопаси участъка и да започне работа по възстановяването му. Възстановяването на уличното платно трябва да приключи до неделя. В момента се изясняват и причините, които са довери до слягането. Зоната, която е засегната, е срещу супермаркет в близост до метростанция "Александър Теодоров-Балан" в посока центъра. Проектът за рехабилитация на бул. "Малинов" не е приет от приемателните комисии на Столичната община и на изпълнителя ще бъде наложена неустойка по договора”, обясняват от общината.

Пътното платно над подземните тунели на метрото между станциите "Акад. Александър Теодоров-Балан" и Бизнес-парк беше открито в края на август. На същото място бяха извършвани допълнителни строителни работи, за което говори и прекъсването на маркировката. Участъкът позволява развиването на висока скорост, което съчетано с неочакваното пропадане на пътя, е предпоставка за катастрофи и опасни ситуации както за шофьорите, така и за пешеходците, излизащи от близката метростанция.

Изграждането на участъка, който е с три метростанции, излезе 44 млн. евро. По-късно стана ясно, че заради нарушения при тръжните процедури е наложена финансова корекция в размер на 6,2 млн. лв.