Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Германското правителство и Европейската комисия провеждат неофициални разговори за създаването на Европейски данък солидарност, който да помогне за покриването на разходите по грижите за бежанците, съобщава „Зюдойче цайтунг“, цитиран от БГНЕС.

Парите биха могли да бъдат събирани чрез допълнителна такса на петрола или чрез увеличаване на ДДС, се казва в статията. Според вестника част от допълнителните средства ще бъдат използвани за подсилване на външните граници на съюза в държави като България, Испания, Гърция и ИталияРазмерът на таксата все още не е фиксиран.

Пред изданието обаче правителството в Берлин е отрекло да мисли за европейски данък солидарност.

„Нещата стоят така: Нито искаме увеличение на данъците в Германия, нито искаме въвеждане на европейски данък“, заявява говорителят на правителството Щефен Зейберт.

Тази година повече от половин милион имигранти от Близкия изток и Африка пристигнаха на територията на Европейския съюз, предизвиквайки спорове за решението и финансирането на кризата с бежанците. ЕК заяви по-рано, че държавите от съюза, чийто средства рискуват да бъде засегнати от кризата, могат да получат облекчение на бюджетите си.

Ключови думи

Коментари

socialen

Западните страни ще финансират банановите републики в Източна Европа, за да могат олигарсите да им откраднат парите.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.