Снимка на Ричард Гиър като бездомник избухна във Фейсбук и други социални мрежи снощи, след като бе споделена десетки хиляди пъти. Освен че отново доказа, че е страхотен актьор, Гиър показва трагични умения като уличен просяк.

Снимката не е просто експеримент и подготовка за роля. Всъщност, тя е била част от снимачен ден - момент, в който актьорът, наречен някога "най-сексапилният мъж на планетата", е трябвало да прекара 45 минути седнал на улицата, и просто да проси. Пълно вживяване в ролята и шанс за оператора да хване най-добрите кадри.

Но Гиър, както той сам признава, се е оказал крайно некадърен просяк:

"Никой не ми обръщаше внимание. Някои хора сложиха някакви пари в чашата ми. Не се поглеждаха в очите. Мисля, че спечелих около два долала и половина. Бях много неуспешен като уличен просяк."

На Гиър не му убягва и иронията на това, че докато едвам е изкарал под 5 лева, всъщност е получил над 15 милиона за ролята си във "Време извън ума", който излезе всъщност миналата година, но само за фестивалите - и едва сега се появява пълноценно на големия екран, въпреки смесените реакции на някои критици.

Ето и пълната снимка във Фейсбук, както и простичкото, но вдъхновено от реалността наблюдение на актьора:

 

"When I went undercover in New York City as a homeless man, no one noticed me. I felt what it was like to be homeless...

Posted by Richard Gere on Thursday, October 8, 2015

"Когато бях под прикритие като бездомник в Ню Йорк, никой не ме забеляза. Усетих какво е да си бездомен. Хората просто ме подминаваха и гледаха към мен като към нещо жалко. Само една дама беше добра да ми даде малко храна. Беше преживяване, който никога няма да забравя. Толкова често забравяме колко благословени сме. Не трябва да го приемаме за даденост. Затова, когато приключих, се разходих и давах храна и по 100 долара на всеки бездомник, който виждах. Те плакаха и бяха толкова благодарни. Бъдете промяната, която искате да видите на света."