След папа Франциск поредно звездно посещение може да пренапише най-новата история на Куба.

"Може да включим и Куба в бъдещото си световно турне", заяви Мик Джагър в Хавана, където рок-динозавърът е на частно посещение, предаде БГНЕС.

По данни на кубинския официоз "Гранма" Джагър е в Куба със сина си. Двамата посетили историческия център на Хавана и редица нощни заведения. Джагър искал да снима забележителностите, но не успявал заради тълпите фенове.

Където и да се появял, поклонниците на "Ролинг Стоунс" го атакували за общи снимки и автографи. За възможността легендарните рокаджии да изнесат концерт в Куба намекна и китаристът на "Стоунс" Кийт Ричардс.

"Би било приятно да посетим Куба сега, когато ситуацията се промени. Това е място, създало много и впечатляваща световна култура. Разбира се, за да свирим тук, първо трябва да преговаряме. Ако имаме потвърждение за концерт, веднага ще го съобщим", казва китарният гуру.

През 1989 г. "Ролинг Стоунс" са въведени в Залата на славата на рокендрола. През 2004 г. сп. "Ролинг Стоун" класира бандата на четвърто място сред 50-те най-велики изпълнители. Мик Джагър и компания имат издадени над 20 студийни албума с общ тираж над 250 млн., двеста милиона от които са продадени в САЩ.