3-годишно дете загина, след като беше ударено от лек автомобил в Сливен, съобщиха от „Пътна полиция”. Инцидентът е станал в неделя вечерта в квартал „Речица” в града.

В 19.48 ч автомобил „Фиат” ударил момиченцето, пресичащо пътното платно. По време на инцидента детето е било със своите родители. Водачът е напуснал произшествието и направил опит да се укрие, съобщава "Фокус".

Полицията обаче задържала извършителя, уточняват от МВР-Сливен. Той се оказал 25-годишен неправоспособен мъж от същия квартал. При задържането той е тестван за употреба на алкохол, като е показал положителен резултат от 0,89 промила.

Мъжът е задържан в ареста за 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство.

Междувременно, докато МВР обмисля по-строги санкции на пътя, трагичните инциденти с деца, млади или пияни водачи не спират. На 21 септември пиян неправоспособен мъж се удари между поповските села Светлен и Глогинка и рани 5 деца, които е возел. Водачът на 41 г. загина на място.

Същия ден друг шофьор уби 11-годишно хлапе във Велинград, возещо се на колело.

На 6 септември 19-годишен изгуби контрол над колата си и уби возещите се на задната седалка 18-годишно момче и момиче на 14 г. Трагедията стана край разклона за с. Камен по пътя Сливен – Ямбол.

На 2 септември 25-годишен водач уби двама връстници, удряйки се в спрял камион на пътя в Петрич.

На 21 август 21-годишен уби двама приятели на 22 и 32 г., след като сам се блъсна в дърво в ломското с. Сталийска махала.

В средата на август в Лесидрен 28-годишният Филип Аспарухов уби 2 деца и рани други две, докато си устройвал автомобилна гонка с приятел. Оказа се, че кметът на ловешкото село Борис Нешев многократно сигнализирал полицията за гонките, но когато органите на реда идвали, никога никой не се съгласявал да свидетелства.

Само след 3 дни в Ловеч 10-годишно момиченце бе прегазено от бясно каращ джигит зад едноименния хотел на града. Тогава близките замалко да линчуват водача и преобърнаха колата му.

През май в дупнишкото с. Яхиново 5 човека загинаха на място след удар на пиян 19-годишен водач в стълб. 

Междувременно Георги Сапунджиев - който през 2014 г. прегази в Стара Загора 4-годишния Паоло на заден ход в пешеходна зона, получи на първа инстанция 3 г. и 4 месеца затвор. Той поиска съкратено производство и тогава съдът е длъжен да намали наказанието с 1/3.

През март т.г. Пловдивският апелативен съд повиши на 6 г. наказанието на Сапунджиев, който в момента на убийството е реализирал цели 7 нарушения, а има и куп предишни актове.

През август Бургаският апелативен съд намали на 7 г. присъдата на Костадин Стоянов - граничния полицай, който уби бебе на тротоара в с. Крушевец, шофирайки надрусан и пиян.