Легендарната писателка на любовни романи и книги за тайните на холивудския живот Джаки Колинс почина на 77-годишна възраст. Тя издъхна в Лос Анджелис от рак на гърдата, съобщи нейната говорителка.

Колинс е написала над 30 романа, много от които бестселъри. Тиражите са над 500 милиона, продадени в повече от 40 страни. 

Тя живя чудесен живот, обичана и обожавана от семейството си, близките, читателите и феновете си, написаха в изявление за смъртта й от фамилията. Колинс има три дъщери.

Преди шест години и половина на Джаки откриват рак на гърдата. Тя беше абсолютно обезверена, коментира днес по-голямата й сестра известната холивудска актриса Джоан Колинс, която е на 82 години. Тя беше най-добрата ми приятелка, беше великолепна, смела и красива личност, която аз много обичам, подчерта Джоан.

Джаки започва да пише още когато е тийнейджърка. Първата й книга "Светът е пълен с женени мъже" излиза през 1968 година и веднага предизвиква скандал. Творбата дори е забранена в Австралия.

През 1985 г. романът на Джаки "Холивудски съпруги" е превърнат в сериал с участието на Антъни Хопкинс и Кандис Бергън. С писанията си мисля, че помагам да хората да имат по-добър сексуален живот, казва по онова време авторката. Сексът е движеща сила в света и аз се опитвам да го опиша в книгите си привлекателно еротично, заявява тя в интервю през 2011 г.