Семейството на сириеца, който беше спънат от унгарска операторка, докато се опитваше да мине границата при Рьоске, получи шанса да се срещне с "Реал" (Мадрид), съобщава Би Би Си. Осама Абдул Махсен беше поканен заедно със 7-годишния си син Заид на мач на футболния гранд срещу "Гранада" на легендарния стадион Сантяго Бернабеу. Осама влезе в новинарските хроники, след като беше препънат нарочно от унгарска операторка от националистическа телевизия. По-късно Петра Ласло, която беше уволнена, обясни поведението си със страх и настоя, че не е расистка и фашистка.

 

Сваленият на земята от Петра Ласло мигрант се оказа, че е бил треньор на футболния отбор от първа дивизия "Ал Фотува" в сирийския град Деир Езор. Според бежански организации той е бил отвлечен от "Ислямска държава" и е бил жестоко измъчван. Преди това пък бил малтретиран и от режима на Башар Асад.

Сега Осама разказа, че двамата със Заид са имали много тежко пътуване през Европа преди да се срещнат с другия му син, 18-годишния Мохамед, който вече бил пристигнал на стария континент с лодка. Фамилията дошла с влак в Мадрид миналата седмица.

В съобщение, разпространено от клуба, Осама казва: "Реал" (Мадрид) е моят отбор, както и на цялото ми семейство. В Сирия мечтаехме да гледаме мач на тима и сега това се оказа действителност. Много съм щастлив".

Сириецът вече има предложена работа в спортно училище близо до Мадрид. Пред медиите той повтори, че е много щастлив, че е в Испания и че се надява жена му и двете останали деца, които са в бежански лагер в Турция да могат да  дойдат при него.