Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Италианката Флавиа Пенета спечели Откритото първенство на САЩ по тенис и обяви, че се оттегля в края на годината. На финала в Ню Йорк Пенета победи със 7:6, 6:2 своята сънародничка Роберта Винчи за 93 минути и пред погледа на италианския премиер Матео Ренци, който отиде специално до Голямата ябълка, за да ги гледа.

На 33 години и половина Пенета е най-възрастната победителка в US Open. А общият сбор от годините на двете състезателки - 66 г. и 19 дни, формира най-голямата обща възраст на финал в "оупън" ерата на аристократичния спорт. Флавиа записа и още един рекорд в турнири от Големия шлем - 49 участия. 

Роберта Винчи спря на полуфинала Серина Уилямс и така прекърши мечтата й за Голям шлем. Тя прибра 1,6 милиона долара от наградния фонд, а Пенета - 3,3 млн.

"Много съм щастлива, рече Флавиа Пенета. - Преди турнира не съм и помисляла, че мога да стигна толкова далеч. За мен това е огромна изненада. Благодаря на всички вас, зрителите, за подкрепата. Да играя в Ню Йорк беше едно удоволствие. Една мечта, която стана реалност. Като девойка мечтаех да стана първа ракета в света, да победя в турнир от Големия шлем или в Рим. Искам да кажа още едно важно нещо. Роберта знае за какво говоря. Завършвам кариерата си. Това беше моят последен мач на "Ю Ес Оупън". Това е една добра възможност за завършване на кариерата ми. Именно така исках да се сбогувам с тениса." 

Пенета е спечелила 28 титли в турнири на WTA - 11 на сингъл и 17 на двойки. С италианския национален отбор тя вдигна четири пъти "Фед Къп" (2006, 2009, 2010, 2013 г.). През 2011 г. стана шампионка на двойки на "Аустрелиън Оупън".

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.