Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Падналият върху Голямата джамия "Ал Харам" в Мека строителен кран принадлежи на семейството на Осама бин Ладен, пише в. „Дейли мейл“, цитиран от БГНЕС.

Компанията собственик на злополучния кран Saudi BinLaden Group извършвала работата по реконструкцията на джамията. Общата стойност на строителните работи се оценява на 14 милиарда евро.

Saudi BinLaden Group е създадена от брата милионер на Осама бин Ладен - Мохамад.

Според експерти трагичният инцидент е станал поради небрежността на властите, които са позволили строителният кран да бъде издигнат в непосредствена близост до джамията. Както вече бе съобщено загинаха 107 души, а други 238 са ранени.

Междувременно стана ясно, че годишното мюсюлманско поклонение в Саудитска Арабия, което трябва да започне на 21 или 22 септември, ще се състои както обикновено - независимо от трагичния случай в Голямата джамия, предаде АФП.

"Това в никакъв случай няма да се отрази на хаджа", уверил чиновник, пожелал анонимност.

Ремонтът на Голямата джамия обаче щял да продължи няколко дни.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.