Желанието за промяна и Георги Кадиев се оказаха основни "опорни точки" в концепциите на кандидати за кметове на София.

Левият избирател няма да се обърка, а ще се мобилизира, когато един "наглец" застане пред избирателите. Така кандидатът на БСП за стола на Йорданка Фандъкова Михаил Мирчев коментира своя все още съпартийник Георги Кадиев, издигнат от АБВ и партия "Български социалдемократи".

„Аз водя БСП към смяна на десния модел на управление, който е 4 години плюс 10 години плюс 10 години. Това е Янчулев,, плюс Софиянски, плюс Бойко Борисов и Йорданка Фандъкова в София. Този модел е сбъркан. Много се строи, а София запада като град”, изтъкна Мирчев.

Жената, която стои до евродепутата Николай Бареков Мария Календерска (ББЦ) заподозря, че Кадиев всъщност е кандидат на ГЕРБ - "ще работи единствено за ГЕРБ и ще обслужи Фандъкова". „Вече два пъти не е успявал с цялото БСП зад гърба си да спечели кметското място и сега няма да успее. Просто ще се върне в топлото си депутатско място на независим и само ще раздели левите гласове”, обоснова се Календерска.

Непрозрачните финансови дела и некачествените ремонти са нещо, на което всички конкуренти на Фандъкова наблягат.

„Странни фирми в София печелят непрекъснато в огромен мащаб като финансиране проекти. Може ли един километър от столична магистрала околовръстен път да струва три пъти до четири повече, отколкото в Германия и Австрия”, запита Мирчев.

Вили Лилков (Реформаторски блок) настоява, че е крайно време да се направи публичен регистър на обществените поръчки.

Столична община отказва това много дълго време, независимо че още преди 5-6 години сме внесли и има такова решение на Общинския съвет да се създаде публичен регистър и тогава ще се види кои фирми печелят и при какви условия. В София се работи неефективно, с ниско качество и парите на софиянци не се харчат ефективно, заяви той.

Според Явор Нотев от „Атака” София е град, който не отговаря на очакванията и на критериите за столица, за място, което обединява, приласкава и възпитава, което гради столичани, включително и тези, които са приходящи за кратко в столицата.