Две извънредни парламентарни заседания - на 29 септември и 6 октомври. А в дните след 16 септември удължен парламентарен ден с 2 часа, в дните за контрол - ако трябва и с 3 часа.

Това обяви пред БНТ председателят на парламента Цецка Цачева, като каза, че няма да има редовни заседания между 14 и 23 октомври, освен ако не се случи нещо извънредно.

За да се избегне използването на парламентарната трибуна за предизборна агитация, ще има дни преди 25 октомври, в които Народното събрание няма да провежда пленарни заседания, поясни тя.

Тя разчита на ръководствата на парламентарните групи и на всеки един народен представител за това да се осигурява кворумът по време на предизборната кампания. „Парламентът е работеща институция и няма как заради изборите да спрем своя нормален законодателен процес”, каза Цачева.

Тя призова политическите формации да не преминават границите на противопоставянето и да не си хвърлят тежки обвинения, тъй като думите остават и се помнят, но щяло да е много трудно да се възстанови балансът, който има към този момент в НС.