Ал Кайда зове да бъдат извършени терористични атаки срещу Бил Гейтс, Уорън Бъфет, Майкъл Блумбърг, милиардерите братя Чарлз и Дейвид Кох и други известни личности в САЩ - всички от икономическия елит на страната, предаде Ен Би Си.

В черния списък на ислямистите са още интернет магнатът Лари Елисън и собственикът на казина Шелдън Аделсън. Много имена от нарочените са сбъркани или са им дадени погрешни снимки, но това не прави заплахата към тях по-малка, коментират експерти по тероризма в Щатите. Така например на мушката е Бен Бернанке, бившият началник, вместо сегашната шефка на Федералния резерв Джанет Йелън.

Ал Кайда се обръща към т.нар. самотни вълци да започнат активно да преследват посочените лица и по възможност да ги ликвидират. Както е известно самотните вълци са смятани за по-опасни и от спящите клетки, защото действат еднолично и без връзка с никой друг. Това прави залавянето им много трудно, да не говорим за превантивно обезвреждане. По принцип такива хора са добре обучени и пратени в различни страни. Те се вписват идеално в живота на местните, дори стигат понякога и много напред в кариерната йерархия. И изведнъж по сигнал, какъвто е сега призивът на Ал Кайда, се активирант. Но съвсем самостоятелно без да установяват връзка с центъра, за да получават допълнителни указания.

Един от типичните примери за подобна терористична атака е окървавяването на маратона в Бостън преди години. Пуска се апел, посочва се целта и се задействат вълците единаци в съответното място, обясняват спецове по борба с тероризма.