Заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов не иска популисти в българската политика. 

"Това, което трябва да направим в България е да не допуснем явлението СИРИЗА и ПОДЕМОС", каза Цветанов по време на конференция под надслов "Бъдещето на политическите партии".

Според него популизмът е дал възможност да се разцъфтяват тези партии, както в лявото политическо поле, така и в дясното. Цветанов обясни, че в Гърция са давани обещания, но когато е дошло времето за тяхното изпълнение, е станало ясно, че не може да се избяга от правилата на демокрацията. Според него в Европа младежката безработица е заплаха за много държави.

"Има държави, където над 50-60% има трудова безработица", каза той.

По думите му трябва да се преодолее популизмът с реална работа на терен.

"Малките партии, които залагат на популизма могат да обещават всичко, но да не свършат нищо. Точно за това разликата между ГЕРБ и другите партии, които се водят за системни е, че даваме обещания, които можем да изпълним", заяви Цветанов.

Той обяви, че преди 10 години решенията в София, са взимани от хора, които са имали икономически интереси.

"Когато държавата дава субсидия тя я дава за реален политически живот. ГЕРБ взима решението да участва самостоятелно на изборите, защото знаем, че когато заставаме зад кмет той ще носи отговорност пред обществото и когато той направи грешка, ние ще излезем и ще се извиним на обществото", посочи Цветанов, цитиран от агенция "Фокус".