"За съжаление, програмата ми днес не ми позволява да посетя Пловдив, както бях обещал, но в четвъртък - след като открия пречиствателната станция в Казанлък, с радост ще разгледам вече готовата многофункционална спортна зала в Пловдив и пеещите фонтани."

Това написа министър-председателят Бойко Борисов в профила си във фейсбук. 

Повод за публичното поемане на ангажимент станаха коментарите, че заобикалянето на Пловдив вероятно не е случайно. Премиерът не е бил в града под тепетата от повече от половин година. Пловдивчани започнаха да се питат дали той наистина подкрепя Иван Тотев, когото ГЕРБ вече издигна официално за втори мандат. 

Бойко Борисов пропусна откриването на пеещите фонтани в Пловдив в края на май, но откри подобно съоръжение във Варна. В последните месеци Борисов посети много градове в Южна България, но не намери време за Пловдив.

В неделя пловдивчани очакваха премиера на откриването на многофункционалната спортна зала "Колодрума", изградена основно с финансиране от държавния бюджет. Повреда в колесника на правителствения "Фалкон" обаче попречи на Борисов да стигне до Пловдив. 

Не е известно кое предизвика обещанието на Борисов от днес - дали е говорил лично с Иван Тотев или пък е повлиян от коментарите, че умишлено демонстрира недобро отношение към него. 

 

За съжаление, програмата ми днес не ми позволява да посетя Пловдив, както бях обещал, но в четвъртък - след като открия ...

Posted by Бойко Борисов on Tuesday, September 1, 2015