Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

ВЕСЕЛИН ЖЕЛЕВ

БРЮКСЕЛ—Руски банки са прехвърлили над 100 милиарда долара активи от САЩ в Белгия в очакване на нов кръг американски санкции заради кризата в Украйна, съобщава днес белгийският икономически всекидневник „Л‘Еко“.

Руската централна банка през януари е държала 132 милиарда в US съкровищни бонове в американски банки, които в края на тримесечието са намалели със 100 милиарда, пише изданието на уебсайта си.

Банката може сега да ги продаде, за да компенсира спад на рублата спрямо долара, свързан с политическия риск от кризата в Украйна.

Заради нея отливът на чуждестранни капитали от Русия за първото тримесечие на тази година е стигнал рекордните 63 милиарда долара, съобщи вчера Ройтерс. Това е съпроводено с масово търсене на долари и бягство от рублата от бизнеса и гражданите, предаде агенцията.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.