Цветан Цветанов се обаждал на няколко представители на Реформаторския блок с покани да бъдат кандидати за кметове на ГЕРБ, други пък молил да не се кандидатират срещу партията на Бойко Борисов. Това обяви лидерът на ДСБ Радан Кънев. 

Днес само три партии от формацията - ДСБ, БЗНС и "Народна партия свобода и достойнство" потвърдиха на съвместна пресконференция, че ще се явят заедно на местните избори. 

Кънев е категоричен, че разкол в дясното няма да има и изрази надежда, че СДС и ДБГ на Меглена Кунева също ще декларират съгласието си РБ да се яви заедно на вота през есента.

"Единството няма алтернатива и това се вижда много ясно в страната. Ако има генерален политически извод, той е, че вече 8-годишната доминация на ГЕРБ в местната власт не носи нужната промяна по отношение на нивата на корупция, на партийната администрация и на прахосничеството на публични средства. От тази гледна точка - единството на дясното няма алтернатива", заяви Кънев.

Лидерът на ДСБ коментира и последните развития в отношенията между ДПС и ГЕРБ след заявката на Бойко Борисов, че би работил с тази партия, ако в нея не е Делян Пеевски.

"Не трябва да отхвърляме и голямата опасност ГЕРБ и ДПС да управляват заедно", заяви още той.