Този материал съдържа творчески интерпретации на реални събития от политическия и светския живот у нас и в чужбина. Всички интерпретации са художествена измислица и не отговарят на действителността. Клуб Z публикува материали на Мирослав Милков в рубриката "Седмичен обZор" всеки уикенд. 

 

През седмицата премиерът Бойко Борисов заяви, че има картел за горивата, а и освен това нареди всички бензиноколонки в страната да бъдат препломбирани.  По този повод Бойко Борисов веднага е получил sms от собственик на бензиностанции, който се е подписал като В.З. от Бургас. Съобщението завършва със въпрос: "Бойко, мили, откъде? Дали е с ръкавичка таз плесничка или – не?"

 

След като проверка установи, че българските бензиностанции пълнят колите с терпентин и сяра вместо с автогорива, самите търговци на горива обявиха, че техен официален химн става песента на Криско и Гери-Никол, но с малко променен текст:

"За тебе имам колонка пълна с тайни-

Ела си зареди, ела си зареди!

Какво ще ти се падне? Изненада!

Ела си зареди, ела си зареди!”

 

Резултатите на Регионалната здравна инспекция в Шумен показаха, че водата от кладенеца при базиликата в Плиска съдържа два вида бактерии. Бойко Борисов изненадващо за мнозина се зарадвал на тази новина – просто до изборите щял да открие още една пречиствателна станция!

 

ДПС ще подкрепи на местните избори прочулия се кмет на ГЕРБ в Нова Загора Николай Грозев.  След като разбрал това, Бойко Борисов се обадил на Лютви Местан и му казал:

- Ефенди, мерси!

 

Скандал предизвика идеята БНР да излъчва тричасова програма на турски език в Кърджали.  Ако СЕМ издаде лиценз, до 25 октомври водещ на тричасовата програма в Кърджали щял да бъде Хасан Азис.

 

Премиерът на Гърция Алексис Ципрас подаде оставка.  В Българската социалистическа партия останали много разочаровани от решението на гърка. Според хората от „Позитано” 20 с подадената оставка Ципрас доказал, че не е никакъв ляв политик.

 

Главният прокурор Сотир Цацаров се срещна с китайския си колега. Китайският прокурор споделил пред Цацаров:

- Имам една мечта – да вкарам в затвора всички производители на менте стоки в моята страна.

- Е, твоята мечта поне е осъществима, за разлика от моята – казал Цацаров.

- И каква е твоята мечта?

- Да вкарам в затвора виновниците за фалита на КТБ. 

 

Синдиците на фалиралата КТБ обявиха списък с кредиторите на банката, като във въпросния списък липсва информация за извършените цесии.  Финансови анализатори вече са успели да открият каква е разликата между Списъка на Шиндлер и списъка на синдиците на КТБ – в списъка на синдиците липсват имената на спасените.

 

Със сълзи в очите Тити Папазов обяви на нарочна пресконференция, че прекратява треньорската си кариера. Малко по-късно бившият наставник на националния отбор по баскетбол получил телефонно обаждане от своя приятел Цветан Василев:

- Тити, недей да страдаш от това, че се отказваш от треньорството. Все пак има и по-гадни неща – мен ме отказаха от банкерството!

Доналд Тръмп засили антиимигрантската си реторика и декларира, че ако бъде избран за президент на САЩ, ще депортира всички имигранти, които нямат документи. Хилъри Клинтън от Демократическата партия предупредила Тръмп да спре със скандалните изказвания срещу имигрантите, защото според нея в живота всичко се връщало тъпкано.

- И как ще ми се върне тъпкано бе, Хилъри? – попитал Тръмп.

- Ами, ако аз стана президент, ще те изселя в село Розово, Казанлъшко!

Британският премиер Дейвид Камерън беше заснет да пътува с нискотарифна компания и да яде чипс. Така категорично стана ясно, че „Бистришките тигри” са по-големи баровци от Камерън!

 

Известният кинорежисьор Емир Кустурица смята да се кандидатира за кмет на малкото босненско градче Требине. Спонсор на предизборната кампания ще е Гърга Питич.

 

Проститутките в Милано вече са задължени да бъдат облечени със светлоотразителни жилетки, обяви заместник-кметът на града. 
С или без връзка с тази новина е следната история, което се е разиграла в центъра на Милано:

Катаджия спрял един водач на лек автомобил и започнал да проверява за нередности:

- Аптечка имате- добре. Триъгълник имате- добре. А къде ви е светлоотразителната жилетка, господине?

- Абе, снощи жена ми ми я взе за нещо…