Говорейки за себе си най-вече в трето лице, лидерът на България без цензура - Николай Бареков обяви с ирония: той е крадецът от времето на прехода, най-богатият политик без ден във властта, той е страшилището за ГЕРБ.

Бареков бе гост в сутрешния блок на Нова тв, за да разкаже защо за пореден път се отрече от парламентарната група (БДЦ), която влезе в парламента предимно от негово име. 

"Първото ми отричане от тази група остана между другото. 10 души влязоха от ББЦ в парламента, 5-ма от партията на г-н Христо Ковачки. Тези хора не са предатели, те напуснаха Бареков най-вече от страх. Имаше брутална кампания срещу мен, дирижирана от ГЕРБ и ДПС - "този ще го махнем, бягайте оттам"", оплака се евродепутатът.

"Тази група още е в парламента и мърси парламентаризма. Нито едно предизборно обещание те не защитиха. Гласуваха 16  млрд. лв. дълг без никой да ги е карал или молил. Те са отишли ей така, да са част от мнозинството. Срамът е мой, отговорността е моя. Нямам намерение да се крия като някаква мишка", обобщи Бареков.

И за пореден път се обяви за "единственият политик в България, който стои на позицията си и не я мени".

"Аз не бях допуснат от тази група да водя преговори с ГЕРБ (при съставянето на кабинета, б.р). Бях помолен да не влизам в Народното събрание първите дни, за да не плаша ГЕРБ. Сега Николай Бареков е низвергнат, Николай Бареков е изгонен в чужбина. Аз съм обещал на своите избиратели, че няма да се продам на ГЕРБ. Къде съм аз? Аз не съм стъпил в българския парламент знаете ли от кога?! - От когато разбих вратите на зала "Изток" с двама охранители да преговарям с Борисов и с Доган за банковата криза", върна се Бареков към онзи момент, в който влезе насила във въпросната зала в НС.

Лидерът на ББЦ отдаде дължимото и на останалите партии в парламента.

"Те изневериха на своите избиратели. В момента Реформаторският блок е патерица, придатък на ДПС. Тези срамни сделки в парламента трябва да бъдат прекратени. Да има предсрочни парламенарни избори и нека избирателят да знае, че всякакви коалиции са възможни след тези избори. Имаме агенти на ДС в това управление. Как реформаторите се събуждат всяка сутрин и управляват с тях", посочи евродепутатът по адрес на Блока, но и на лидерът на АБВ Георги Първанов, познат и като агент "Гоце".

"Николай Бареков се оказа най-богатият политик без и един ден да е бил във властта. Ами защо не питате агент "Гоце", който няма 60 000 лева в имотната декларация, а сега се оказа, че си е купил хотел за 7,5 милиона лева. Удобно е, когато Бареков е смазан, да бъде разкъсан", допълни Бареков, визирайки своята имуществена декларация, разкриваща, че притежава милиони и фактът, че един от синовете на Първанов си е купил бизнес за милиони, подпомогнат (по думите на лидера на АБВ) от родителите си.

След всичко това евродепутатът обобщи:

"Бареков е крадецът, който открадна всичко от българския народ по време на прехода. Аз съм удобната жертва за българския народ. Аз не съм на трапезата с ГЕРБ, с реформатори, с БДЦ". 

По повод предстоящия местен вот обяви, че партията му е жива и ще издигне кандидати в големите градове. На въпрос защо след като ГЕРБ му е враг, подкрепя настоящите кметове на Бургас и Стара Загора - Димитър Николов и Живко Георгиев за втори мандат, отвърна:

"Не сме казали, че ще ги подкрепим директно. Но има и добри кметове на ГЕРБ".

На финала, за да не излезе, че Николай Бареков се е предал, даде заявка:

"Купил съм си пуканки и смятам да гледам от първия ред в следващата една година".