Събитията около ЦСКА продължават да се променят на 180 градуса само в рамките на часове - в неделя от 18:00 часа мач срещу "Струмска слава" (Радомир) от I кръг на Югозападната "В" група ще има. Срещата е на стадион "Българска армия".

Новината бе съобщена официално от БФС. Вчера привечер Зоналният съвет на БФС София отложи срещата, тъй като "червените" картотекираха тима си от името на новото дружество ФК ЦСКА, а то още не е член на БФС, макар и да се притежава от настоящото ПФК ЦСКА АД. Случаят бе пратен на правния отдел на централата.

След постъпило искане обаче, БФС картотекира армейците от името на ПФК ЦСКА. Не за първи път се прави подобен компромис в почивен ден - случвало се е часове преди мач, при това в "А" група.

Вижте какво гласи официалната информация от БФС:

"Днес, 08.08.2015 г., в Зоналния съвет на Българския футболен съюз постъпи искане от легитимен представител на ПФК "ЦСКА" АД за картотекиране на футболистите за 1-ия кръг от Югозападната "В" АФГ. След като прегледа документацията и установи, че искането е от името на подалия заявка за участие във "В" група футболен клуб ПФК "ЦСКА" АД, Спортно-техническата комисия на Зоналния съвет към БФС даде зелена светлина за изиграването на мача от 1-ия кръг на "В" АФГ между отборите на ПФК "ЦСКА" АД и "Струмска слава" (Радомир). Срещата ще се проведе по програма в неделя, 09.08.2015 г., от 18:00 часа на стадион "Българска армия"."