Фирма с български собственик е купила фалиралата пивоварна "Нишка пивара" в сръбския град Ниш, съобщи агенция "Бета". Предприятието е било приватизирано през 2004 г., но от края на 2013 г. е в несъстоятелност и не работи. Досега три пъти са правени опити за неговата продажба, но не се е явил нито един кандидат. Купувач е регистрираната в ниш фирма "Група кпитални проекти", чийто представител е Стефан Борисов Стефанов. Цената на предприятието, което има сгради с обща площ от 22 дка и 3,65 хектара земеделска земя, е 130 млн. динара - около 1,08 млн. евро.

Стефан Стефанов

Бизнесменът е мажоритарен собственик и на регистрираната у нас фирма "Капитални проекти", като освен това участва в управлението и собствеността на други компании като основната от тях е новозагорската "Техномаш - Българска индустриална група" - производител на мобилни бетонови възли и инвеститор в няколко фотоволтаични проекта.

Председателят на борда на директорите на пивоварната Милан Дамянчевич казва, че новият собственик се е интересувал от бъдещото развитие на компанията и е обещал да наеме отново работници за производство на пиво.