Областният управител на Разград Петър Василев продължава да е с опасност за живота след пътния инцидент, който претърпя тази нощ. Това съобщи "Дарик", цитирайки началника на Интензивно отделение в разградската болница д-р Георги Кулишев.

Губернаторът е в тежко състояние, в хеморагичен шок, съчетани травми, поддържа се на изкуствено дишане и в медикаментозна кома.

Сутринта е претърпял хирургическа интервенция на белия дроб, но дали ще е необходима друга операция или дали ще може да се транспортира в друго лечебно заведение не мога да коментирам, динамично е състоянието, посочи д-р Кулишев.

Петър Василев катастрофира тежко тази нощ, съобщиха от Апелативна прокуратура-Варна. 45-годишният мъж е пътувал сам със служебния автомобил на областната управа, марка "Мерцедес" от село Самуил към село Хърсово, община Исперих.

На равен участък от пътя, след който следва десен завой, Василев не успява да го вземе, влиза в гората край пътя и се блъска в дърво. От жестокия удар дървото е отсечено. Мъжът е управлявал колата без колан. В официално съобщение по-късно от Апелативна прокуратура казаха, че посочените експертизи показват 3 промила алкохол в кръвта му.

Очевидец, който пътува в автомобил след областния управител, вижда катастрофата и подава сигнал. На мястото на тежкото пътно-транспортно произшествие е изпратен специализиран автомобил на „Пожарна и аварийна безопасност". За да извадят тежко ранения Василев, служебната кола е била рязана.

Образувано е досъдебно производство в Районна прокуратура в Исперих по член 342 от Наказателния кодекс.

Петър Василев е икономист, от 2008 г. е заместник-директор на РЗОК-Разград. В листата на ГЕРБ за последните парламентарни избори бе под №3.