"Да мачкаш Цветанов е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш", "За да ме подберат и Тодор Живков, и царят, да ми се доверят, значи все някакви качества имам", "Идвам, виждам и давам още пари".

Разпознавате ли автора на тези фрази? Да - това е премиерът втори мандат - Бойко Борисов. Емблематични изрази от Борисов от времето му като главен секретар на МВР, през кметуването, до "Дондуков" 1, са събрани в книгата "Бойко Борисов. (В) Първо лице", издадена от основаното миналия месец издателство - Ludite (.

От издателство Ludite смятат, че казаното от Бойко Борисов е исторически ценно, защото един ден ще говори по-добре от учебниците за случилото се в българската политика в началото на 21 в. Те препоръчват четивото на кандидат-кметове, депутати от управляващата коалиция и от опозицията, студенти по история, политолози, анализатори и избиратели. Изданието е 176 страници, цената му е 11,95 лв., пише "Офнюз".

Ето и още от крилатите фрази в книгата.

"Всичко читаво в България работи за частния сектор, в държавния са само кратуни";

"На малко прасе и нов началник никога не се радвам";

"За какво ти е да ставаш премиер на обран бостан";

"Моите лични слабости са много. Не можах да науча много неща, които знам, че ми трябват. Там са учебниците по английски. Обичам да рисувам през свободното си време. Спортувам много. Е можеше да имам и малко повече коса... Или както казва Негово Величество: "Редки са ни керемидите, напича много по главата";

"Ако бъда избран за кмет, за две години София ще заприлича на Мюнхен и Виена";

"Думите отлитат, построеното остава";

"Цял ден ядоха кюфтета, пиха кафета, кикотиха се по коридорите. Когато аз говорих имаше двама-трима души в залата. Отишъл съм аз, четем, стои цялото правителство, чакаме въпроси, дебат, а тях ги няма - ядат кюфтаци".