Националната агенция за приходите (НАП) започна пълна данъчна ревизия на "Сега", съобщи ежедневникът на своя сайт. Ето и текстът на съобщението:

"Няколко дни след като премиерът Бойко Борисов изригна срещу "Сега", НАП започна пълна данъчна ревизия на фирмата издател на вестника за 5 години назад. Премиерът бе недоволен от статиите на "Сега", информиращи и коментиращи факта, че ГЕРБ и ДПС гласуват заедно и на практика блокират ключови за страната реформи. "В медиите бухалки на газовите посредници, които стотици милиони изгубиха на година вследствие на моите действия, се манипулира общественото мнение", обяви гневно Борисов в парламента.

Това е вторият случай, когато НАП реагира след публикации на "Сега". В края на 2008 г. агенцията започна пълна ревизия на "Овергаз Инк." за периода 2003-2007 г. Това отново се случи след поредица от критични публикации за коалиционното правителство на Сергей Станишев и особено за действията на ДПС. Ревизията не откри никакви нарушения в "Овергаз Инк.", но НАП отказа да признае разходите за рекламата, която фирмата е публикувала в "Сега". Актът бе оспорен в съда и през 2013 г. "Овергаз Инк." спечели делото на всички инстанции."