Управляващите вече няма да могат да се оплакват, че гласът им се заглушава от този на протестите срещу правителството.

Няма шега, няма измама - от 1 април вече е активно радиото на БСП, кръстено с многозначителното "Звезда". А логото му е червена звезда, препратка към петолъчката.

Онлайн радиото е съвместен проект на пресцентъра на левицата и на компания за изработка на аудиовизуални продукти. 

"Идеята на radiozvezda.bg е да дава гласност на новини, мнения и коментари, които застъпват социално-ориентирани гледни точки за развитието на България и на Европа. В този сайт могат да се чуят и прочетат мненията на леви политици, интелектуалци, общественици, експерти с социалистически , социалдемократически и други демократични възгледи от лявото политическо пространство. Радио Звезда се обявява за една социална България в социална Европа. Нашият стремеж е да покажем мнения, които да се противопоставят на доминиращите в ефира неолибералните и десни позиции. Целта на radiozvezda.bg е да бъде гласът на левия спектър в ефира", се посочва в "самоинформацията" за дейността на медиата.

В актива си до момента червеното радио е натрупало новини, изказвания и интервюта на червени депутати, на кандидати за членове на Европейския парламент, на министри. Сред тях има и заглавия като заявката на соцлидера Сергей Станишев "Влизаме в Шенген, когато Мартин Шулц оглави ЕК", или "присъдата" на правосъдния министър Зинаида Златанова "Още поправяме грешки на "калинките"", разбирай на ГЕРБ и др.

Забавното е, че пускането на радиото в ефир идва само няколко седмици, след като медийната комисия в парламента привика на безпрецедентен разговор членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ). Поводът бе, че според депутатите, СЕМ се заяждал с предаването на Петър Волгин "Деконструкция" по БНР, тъй като Волгин изразявал крайно противни мнения срещу протестиращите.