Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Симфоничният оркестър на Българското национално радио (БНР) ще изпълнява на живо музиката на Хауърд Шор при първото представяне у нас на филма-концерт "Задругата на пръстена". Излъчването на първата част от епичната трилогия на Дж. Р. Р. Толкин "Властелинът на пръстените" с оркестър и хор от над 250 души е и премиера на формата Movie In Concert за Източна Европа. Форматът съчетава HD прожекция на огромен екран с изпълнение на живо на музиката към него.

Над 100-те музиканти в оркестъра са избрани от мениджмънта на Lord of the Rings In Concert за България сред няколко формации. Едно от най-важните изисквания към тях е умението да изпълняват на живо сложни произведения като музикалните теми на Хауърд Шор. Другото важно условие е оркестърът да е в състояние да овладее пълния синхрон между звук и картина – запазената марка на шоуто. Към него ще се присъедини и внушителен хор от над 150 души.

"Избрахме оркестъра на БНР, защото определено е един от най-добрите симфонични оркестри в България. Чухме негови изпълнения и сме сигурни, че ще озвучи по най-добрия начин многопластово произведение като "Властелинът на пръстените" на Хауърд Шор. Спокоен съм, че сме се спрели на най-добрия вариант - оркестърът има огромен опит във филмовата музика, което е гаранция за успеха на изпълнението", каза Джеф Марковиц, изпълнителен продуцент на Lord of the Rings In Concert.

За да репетира с оркестъра от Германия пристига и концертмайсторът на Мюнхенския симфоничен оркестър – немецът от български произход Мариян Краев. Професионалният път на родения в Айслебен цигулар е белязан с колаборации с най-големите немски музиканти и най-престижните филхармонии в Германия. Краев ще застане начело на българския оркестър и ще бъде придружен от двама свои колеги, които ще донесат и няколко специфични ударни инструменти. Тайко барабани, бодран, цимбал са инструменти, които трудно могат да бъдат намерени у нас, а са задължителни, за да бъдат изсвирени темите на Орките, Графството, Ам-гъл. Хауърд Шор е композирал повече от 80 музикални теми, отговарящи на отделните герои и сцени от епоса, за трите части на "Властелина на пръстените" е написал повече от 12 часа музика.

Първата част от трилогията "Задругата на пръстена" ще бъде представена премиерно у нас In Concert на 5 декември в Арена Армеец. Билети за събитието могат да бъдат купени в мрежата на Eventim на цени между 60 и 120 лeва.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.