Себастиан Фетел ("Ферари") спечели Гран При на Унгария във Формула 1 и посвети победата си на издъхналия преди броени дни Жул Бианки. Стартът на "Хунгароринг" мина под знака на отдаване на почит за французина. Преди старта пилотите се прегърнаха за минута мълчание в памет на Бианки и продължиха да говорят за него след края на надпреварата.

А на пистата зрителите станаха свидетели на може би най-интересното състезание от началото на сезона. Стигна се и до сблъсъци, довели до размествания.

След Фетел се наредиха пилотите на бившия му тим "Ред Бул" Данаил Квят и Даниел Рикардо. За първи път от 2013 г. на подиума не се качи представител на "Мерцедес". Дотам се стигна, тъй като лидерът в генералното гласиране Люис Хамилтън остана шести, а Нико Розберг - осми.

Двамата бяха изпреварени на старта от болидите на "Ферари". Хамилтън почна да наваксва, но в един момент излезе от пистата, за което после обвини Розберг. Четири обиколки преди края Нико се сблъска с Рикардо и в крайна сметка финишира зад големия си конкурент за титлата.

Люис Хамилтън има 202 точки, Розберг е със 181, а Себастиан Фетел има 160.