Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Турция отново демонстрира граничното си положение между Изтока и Запада - няколкостотин демонстранти, излезли на протест срещу насилието на "Ислямска държава", бяха разпръснати от полицията със сълзотворен газ и гумени куршуми, съобщи АФП.

Демонстрацията, проведена в истанбулския кварта Кадъкьой, бе в реакция на атентата в Суруч, предполагаемо дело на "Ислямска държава".

32-ма души загинаха и над 100 бяха ранени в понеделник при взривяването на бомба от атентатор-самоубиец в източния турски град на границата със Сирия.

Демонстрантите обаче не протестираха само срещу ИД - според тях турското правителство толерира джихадисти от радикалната организация на територията на Турция.

Предстои обаче още по-голям протест - очаква се хиляди да отговорят на призива на Демократичната прокюрдска партия, която обяви "Марш на мира" за тази неделя. И той ще бъде под сериозна охрана - надеждата е обаче да не се повтори днешната полицейска агресия.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.