Цветана Пиронкова отпадна от турнира в Истанбул, след като загуби на четвъртфинал в три сета от полякинята Урсула Радванска с 2:6, 6:3, 6:7. Българката спечели драматично предишните две срещи, но днес отстъпи отново в тежка битка.

Цвети започна мача доста лошо, като загуби първия сет с 2:6. Българката тръгна уверено и проби още във втория гейм, оттам обаче не взе повече гейм.

Втората част Пиронкова изцяло промени играта си и много уверено стигна до 5:0. След това обаче отново започна да прави много грешки, с което позволи на опонентката си да вземе три поредни гейма и да стигне до 3:5. Нататък Цвети все пак не позволи сензационен обрат за 6:3, с което се стигна до трети решаващ сет.

Частта премина доста напрегнато, след като двете тенисистки разменяха пробив след пробив. В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който Цвети загуби и пропусна чудесна възможност за полуфинал.

В следващия кръг Радванска ще се изправи срещу победителката от мача между Роберта Винчи и Магдалена Рибарикова в спор за място на финала.