Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се възползва от включените тв камери за директното излъчване на парламентарния контрол по БНТ, за да разкрие от името на парламентарната си група на телевизионните зрители кое е важно и кое маловажно за хората в България.

"Ще ви издам една тайна. Един въпрос обсъждат хората във всички кръчми в цялата страна и той е тайно или явно да се гласува във Висшия съдебен съвет", каза Сидеров, иронизирайки политическите совалки между парламентарно представените партии в издирване на консенсус за събирането на 180 гласа за ремонт на Конституцията.

След това лидерът на националистическата формация обясни на не повече от двайсетината си колеги, останали в залата, че българите искат да знаят защо нямат работа, защо нямат достъп до качествено образование и защо могат да умрат на улицата, ако нямат пари да си платят за лекар.

"В момента сме свидетели на задкулисие, обикалят от кабинет в кабинет, от коридор в коридор - един театър, чиято цел е да се отчете дейност пред началниците в Брюксел, че правим нещо", каза Сидеров.

Според него съдебната реформа у нас е измама за хората, която ще ги отврати още повече от политическата система.

"Това е и целта. Накрая ще останат само платените гласове, от които управляващите удачно се възползват. Ще бъдат манипулирани местните избори в една пародия на демокрация. Защо са ни изобщо избори?", гневеше се Сидеров.

Сидеров разкри и, че всъщност не прокуратурата, а полицията ни е една прогнила структура. 

"Полицаите рекетират и лъжесвидетелстват, на което съм свидетел. Пребиват младежи и девойки. През нощта са с гангстерите", категоричен бе предводителят на "Атака".