Медът на работата на Мая Манолова ще бъде за гражданите, а жилото - за зле работещите институции. Това заяви пред Нова тв самата Манолова. Червената депутатка започва днес срещи с всички политически сили, за да търси подкрепа за кандидатурата си за омбудсман. Първите, които са потвърдили желание за разговори, са ГЕРБ  и Патриотичният фронт, каза тя.

"Ще им обясня защо приех номинацията. Колегите в парламента ме познават по-добре и от приятелите ми, знаят меда и жилото на работата ми", сподели депутатката.

И аргументира своята кандидатура:

"Убедих се, че партийно-политическата дреха е тясна, за да бъдат защитавани гражданите. Тъй като съм част от партия, хората приемат изказванията ми от трибуната като политически обвързани."

Според нея проблемите на хората нямат цвят. Те имат изконни права, които са нарушени. Идеята Манолова да се кандидатира дошла от граждански организации.

"Най-добрият съюзник на доброто управление е критичният омбудсман, обобщи челвената депутатка. - Мога да отида на терен там, където хората са унизени, с тежки социални проблеми. Омбудсманът трябва да се намеси в казуса в Гърмен, дори в казуса с плажа в Силистар, той трябва да бъде сред хората – сред онези, които не могат да се пенсионират, защото не са им внасяни осигуровките, сред тези, които не получават заплатите си."

Водещата не пропусна да припомни и аферата "Костинброд", в която Мая Манолова взе дейно участие заедно с Николай Бареков, който тогава бе журналист в ТВ7. Депутатката отново заяви, че е убедена, че е имало надпечатани бюлетини там. Тя увери, че би уведомила прокуратурата за такава нередност и днес, независимо от това коя партия е на власт.