По автомата "Калашников" с два пълнителя, който днес бе открит случайно в морето до курорта Св. Влас, няма ръжда, т.е. - съвсем скоро е складиран. Оръжието и боеприпасите са били в черна найлонова торба, което говори, че са сложени там, за да са под ръка, казаха източници на Клуб Z.

По-рано днес "Дарик" информира, че към обяд в РУ - Несебър е получен сигнал, че турист се е натъкнал на оръжието. "Находката" е била на сравнително затънтено място до  вълнолома край морето в Свети Влас, близо до заведение. Пред Нова тв спасител разказа, че е участвал в изваждането.

Районът, в който е намерено оръжието, своевременно е отцепен, като е извършен щателен оглед.

Сега според хората, които са участвали в акцията, най-важната дума вече е на експертите. Към момента не се съобщава дали АК - 47 е със заличени номера - нещо, което е характерно за поръчковите убийци. Ако не са изтрити фабричните цифри, ще може да се проследи къде е произведен, как е изчезнал и т. н. 

Важно значение ще има и дали оръжието е пригодено за заглушител - нещо, което също може да поведе разследващите към планирано поръчково убийство.