"Аз диаметрални различия с г-н Цацаров нямам. Ние искаме раделяне на ВСС на две и това многократно е било подкрепяно от прокуратурата. Той казва, че само промените в конституцията не са достатъчни, аз подкрепям с цялото си сърце това мнение."

Така министърът на правосъдието Христо Иванов обясни пред журналисти тази сутрин поредните "искри", които прехвърчат между него и главния прокурор. Попитан за това, че двамата си разменят реплики с видима ирония, той се зарече:

"Ето, аз спирам да си разменям реплики през медиите с г-н Цацаров."

По повод вчерашните протести и контрапротести срещу Цацаров и атаките в определени медии срещу него самия, министърът отговори, че искането за оставки е нормална част от демократичното общество.

Иванов бе запитан и какво може да го спре:

"Не знам какво да ме спре. Цялото общество е за съдебна реформа, но има кръгове, на които това не им харсва".

Той коментира и искането на ДПС Бойко Борисов да застане в центъра на реформата, а не Реформаторския блок, с това, че Борисов е център на властта, бидейки министър-председател. Самият Иванов обаче днес няма да отиде на обсъжданията с Лютви Местан за евентуална тяхна подкрепа за промените в Конституцията, защото е на заседание на Министерския съвет.