Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Гърция смята да постигне споразумение с кредиторите, като обяви пакет с реформи на стойност между 10 млрд. и 12 млрд. евро за двегодишен срок, които предвиждат вдигане на данъците, съобщи БНР, като цитира публикации в гръцките издания.

Преценява се, че мерките за 8 млрд. евро, които Гърция представи за 2015-а и за 2016 година ще трябва да се увеличат с 2 млрд. евро годишно, което прави общ пакет от мерки и реформи за 12 млрд. евро за двегодишен срок, съобщава в. "Катимерини".

Според в. "Нафтемборики" правителството на Ципрас се ангажира да повиши корпоративния данък до 28% (от 26%), да повиши ДДС върху луксозните стоки до 13% (от 10%), да вдигне ДДС на преработените храни, на ресторантите, на транспорта и на някои здравни услуги, предлагани от частния сектор, до 23% (от 13%), както и ДДС за хотелиерския бизнес до 13% (от 6,5%).

Плановете са гръцките острови да продължават да се ползват от данъчни облекчения от 30% въпреки настояването на международните кредити за отмяна на тази привилегия.

Според вестник "Катимерини" в програмата на гръцкото правителство се посочва, че след месеци на несигурност и почти две седмици на принудителна банкова ваканция и контрол на капитала, Гърция ще изпадне в рецесия и през настоящата година, като БВП може да се свие с около 3%, вместо предишните оценки за растеж на икономиката с 0,5 процентни пункта.

Гръцката икономика успя да стабилизира през втората половина на миналата година след шест години на дълбока рецесия, която доведе до свиване на БВП на страната с общо около 25%, но в началото на настоящата година се върна обратно по пътя на рецесията, като за първото тримесечие БВП се понижи с 0,2% на тримесечна база.

Ключови думи

Коментари

Факт е през последните години стойността на неизплатените данъци скочи от 25 до почти 80 милиарда евро - Това да съберат! В Гърция имаме 3 милиона пенсионери и малко под 1 милион служители, които получават пенсии и заплати от държавния бюджет. Хората, които осигуряват техните доходи са 2,5 милиона служители в частния сектор и 1,5 милиона безработни. Днес средните стойности на заплатите и пенсиите са между 900 и 1000, а по-ниските – между 500 и 600 евро.

еее

Май гърците колкото повече скачат ,толкова повече им влиза германския... Накрая и по-лошо споразумение ще подпишат и боя ще са изяли..

Развеселен

това са козметични промени, които няма да помогнат

Смятам, че ще му разрешат и занапред да ходи без връзка. Останалото...

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.