Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Да снемаме обяснения от автора?! На вас снемаме ли ви обяснения, като правите разни публикации?"

Така главният прокурор Сотир Цацаров отговори на журналистически въпрос тази сутрин ще разпита ли автора Калоян Стоев от "Труд". Както Клуб Z писа вчера, държавното обвинение се самосезира мигновено след разследване на журналиста, когото още никой не е виждал, за обществена поръчка за климатици в Министерството на правосъдието.

На репликата на Цацаров тази сутрин журналисти отговориха с няколко примера, че в "Икономедия" са идвали полицаи в редакцията, а прокуратурата се е занимавала и с "Медиапул". 

- Ако не съществува такъв автор - физически ако не същестувва, какво правим? - попитаха колеги обвинител № 1.

- А ако фактите са верни, какво правим? Ако фактите са неверни, какво правим - отказваме да образуваме досъдебно производство. Не мога да разбера защо толкова ви вълнува авторът на въпросна дописка - беше отговорът на Цацаров.

Той допълни, че проверката въобще не е срещу министъра, а касае длъжностни лица от министерството на правосъдието. И специално подчерта, че една проверка по никакъв начин не може да стопира съдебната реформа. 

"Не е първата проверка, която е правена по публикация, нито ще е последната. Не го свързвайте с министъра, нито го свързвайте с идеите на министъра за съдебната реформа", каза главният прокурор.

По-късно на заседанието на ВСС Михаил Кожарев поиска оставката на правосъдния министър Христо Иванов заради вчерашно интервю. Те обсъждат специална декларация срещу Иванов, който уронвал престижа на съдебната власт.

Ключови думи

Коментари

denim58

Мръсник!

Заместник на пеевски? Честита златна кариера в мафията.

висок

Поредния Цацароцирк!!! Този Главатар на прокурорите явно се чувства за "капо ди тути капи"

Радев

Христо Иванов заслужава много по-силна подкрепа! Заявката на Кънев, че може да настъпи правителствена криза ако не бъдат прокарани реформите е добро начало, но трябва да се чуят и други гласове в подкрепа на министъра. Като гледам обаче Кунка Пръмова и Лукарски не са много ентусиазирани да се разделят с топлите си кресла в кабинета.

"правителствена криза ако не бъдат прокарани реформите е добро начало" И парламентарни избори по кодекса на Мая? Да забравим за референдума? Иначе да, Христо Иванов заслужава много по-силна подкрепа!

"Кунка Пръмова и Лукарски не са много ентусиазирани да се разделят с топлите си кресла в кабинета. " Съгласен!

Деян

Боже, какво самомнение има Цацаров! Този човек се изживява като центъра на вселената.

Развеселен

като го гледам, има гравитацията за това

ОТАН

Г-Н Цацаровц, сега разбирате ли какво означава нелегитимен главен прокурор (3% обществена подкрепа)? Каквото и да направите, обществото ще бъде недоволно. Просто не сте подходящ за този пост. По-добре си тръгнете преди да сме излезли на площада, като пречиш юни 2013 год. Ще ни спестите време и усилия.

ВСС

Виж го ти наглеца делянпеевски!Че кой си ти бе, мерзавецо, та да нареждаш на един правосъден министър какво да прави и къде ходи? Кой си ти бе, тлъсто туловище, охранено с мръсните пари от догановските и боковите чудовищни пресъпления и далавери, много старателно прокривани лично от теб! Абе, дебелако, я бързо хващай пътя за сараите, виж там къде ще те скрие агент Сава, че след следващата убликация на "Бивол", тотално гориш!Направо 50-те килограма лой и сланина по теб ще пламнат като факел!

:/

"Хайде за това да си говорим - кой ще пази съдии и прокурори в 42 сгради. Денем и нощем." тая цаца се се загрижила за безопасността на корумпираните съдии и прокурори,да им отрежат парите драстично и да си наемат лична охрана щом ги гони шубето

mareto

Ех Цацаров, като ти бием шута, едва ли господарите ще те наемат дори за продавач в лавка. Не се пъни.

Коледа

Квиченето в съдебната кочина е много предколедно. Значи Иванов е на прав път.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.