Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Гласувайте срещу безсрамниците от Европа, призова Алексис Ципрас сънародниците си.

Гръцкият премиер направи обръщение към нацията и обяви, че запазва насрочения за 5 юли референдум и няколко пъти призова сънародниците си да гласуват срещу предложения план на международните кредитори.

Ципрас прехвърли вината за затварянето на гръцките банки на Европейските институции и кредитори, които нарече безсрамници.

Очаквайте подробности.

Ключови думи

Коментари

фф

И що му е еврото на безсрамниците?! Да си кара с гордостта и драхмата!

Хаха

Клубзъ, нали сутринта Ципрас "се молеше" на Меркел :) Що за лъжци сте, не всички Ваши читатели са зомбирани като Деян, Меян, Бароу и филанкишията :)

Жени

Това, че Ципрас действа като циклофреник, сутрин едно, вечерта друго, какво общо има с обективността на сайта?

Развеселен

дано пукнеш, комунистически боклук

Кабакчиев

Малииий, загубих си деня днес да чета за гръцката криза и кой кво казал! Обаче много съм се ядосал на малоумието на българЕте, които не разбират и грам от проблема! Които са коне с капаци, повечето от които не са помирисвали Гърция (или само са се пекли на Халкидики)! Които им трябва само да чуят, че някой е комунист, и те са готови да викат "Ууууу" - макар че се криха като хлебарки през комунизма и не казаха гък срещу него! Българите изпускат редкия шанс да разберат нещо повече за Гърция и гърците, и за несправедливостите и безобразията в ЕС! Вместо да вникнат в проблема с Гърция днес - който е сложен и многопластов, те хвърчат в небесата - надути балони - с клишета за мързеливите и гадни византийци. Всъщност мързеливи и гадни са много от българите, а не гърците. И това се вижда с просто око, достатъчно е да отидеш на българското черноморие, след това някъде в Гърция на море. И това е адски жесток автогол! Защото вместо да потърсят близък до гръцкия начин за излизане от мизерията, балоните реват срещу обикновените гърци, които с нищо не са виновни за кризата! Както не са виновни и обикновените българи, мизерстващи дори повече от гърците. Вразумете се, бе, нещастници!

Евала за коментара! Да прочета едно зряло истинско човешко мислене, макар и в малко повишен тон! Всички проблеми, които излизат доказват, че системата не работи както трябва и е време за промяна!!!

оле

Кабакчиев, нещо не си на себе си. Опомни се!

Кабакчиев е московски кадър ! ————————————— На “Зорба гъркът” му спряха гръцката танцова музика и той се зачуди много защо вече не му позволяват да танцува сиртаки под звуците на мелодия, поръчана и заплатена от хората, които са на съседната маса. Хранилката “ол инклузив” за сметка на работливите европейци приключи. МОСКОВЕЦА ПУТИН – РАБОТОДАТЕЛ НА ЦИПРАС И АВТОР НА ГРЪЦКИЯТ СЦЕНАРИЙ, ОТНОВО ГО ИЗРИТАХА МЕЖДУ КРАКАТА. (…Болката продължава до следващият ритник… ) Ципрас, бегом в Москва 1 —————————————-

Развеселен

пак са те активирали, а, Кобалт? Хахахахах

Charley

Кабакчиев, "нещастник" в случая си ти, защото наистина не разбираш проблема. Гръцкият проблем е ясен и прост. Гърция е взела пари на заем, които трябва да връща. Гърция взема заем след заем от дълго време и не прави абсолютно нищо да излезе от това положение. Същевременно заемите се увеличават и даващите заема разбират, че те никога няма да си видят парите, ако гърците не променят начина си на харчене и събиране на доходи. Затова тези, които дават парите, за да може гордия грък да не гладува и мизерува поставят условия, с които да увеличат възвращаемостта на този заем, т.е. да увеличат възвращаемостта на парите, които дават на гордите и "работливи" гърци, за да не мизеруват. Гърците от своя страна са свикнали да получават без да дават, това за тях явно е причина за гордост и достойнство. Търпението обаче на даващите вече се изчерпва и те казват, че повече няма да дават, ако не видят промяна в харченето на това, което дават, което е тяхно право, тъй като те са даващите. Гърците обаче, в лицето на лъжещата ги Сириза, казва, че тези, които им дават нямат право да изискват кога и как да им се връщат парите, в което няма никакъв смисъл. След като отказват да връщат и да подобрят събирането на пари за връщане, даващите вече отказват да дават и гордия грък изпадна в положение да живее с 50-60 евро на ден, за което според него се оказва, че не той е виновен, а този който им дава, за да могат да харчат безразборно. Ако за теб това е нормално, може би ще трябва да преразгледаш разбирането си за нормално. Ако българите, които живеят според това, което имат, колкото и малко да е то и не се надяват на милостиня, която всъщност ще трябва да връщат са "нещастници", те са в по-добро положение от гърците, защото тяхното нещастие може да премине в щастие, докато гърците нямат този шанс. Ако те гласуват с "не" вече няма да са първата развита държава, която е изпаднала в положение да не си плаща дълга, а съвсем скоро ще бъде първата развита държава, която съвсем скоро ще обедне повече от България.

88

Браво Charley!!!

Кабакчиев

Айде, бе, "ще бъде първата развита държава, която съвсем скоро ще обеднее повече от България." Ма ти си направо делфийски оракул (оракулка). Аз пък предричам, че няма как да стане Гърция да обеднее повече от България. Няма НИКАКЪВ начин! Обяснявам. От финанси не разбирам нищо. Но разбирам доста от право, и конкретно от права на човека. А ЕС е игграден на основния принцип за правата на човека. В случая правата на човека в Гърция - а също и в Бг, се погазват брутално. Погазват се от хитреци бюрократи - гръцки и европейски по равно. Ще се потърси един ден яка сметка от тези индивиди. Може да не разбирам от финанси, но по стечение на обстоятелствата съм присъствал на преговори на много високо ниво за дългове на българска държавна институция към международни кредитори. И знам много добре кой какви методи използва, за да зароби един или друг длъжник. Това се е случило в гръцкия казус. Но гърците не са вчерашни комунистически тикви като повечето български, и няма да се дадат на мошениците - европейски или гръцки. Толкова засега.

Не се мъчи да му отговаряш на този провокатор. На него му плащат, за да ти губи времето.

...

Браво на Ципрас! Каквото и да се случи оттук- нататък оставя светъл пример как се защитава националния интерес.

О, доста неща ще им се случат.

звезди

Кретен

————————————— На “Зорба гъркът” му спряха гръцката танцова музика и той се зачуди много защо вече не му позволяват да танцува сиртаки под звуците на мелодия, поръчана и заплатена от хората, които са на съседната маса. Хранилката за чиновници “ол инклузив” за сметка на работливите европейци приключи. МОСКОВЕЦА ПУТИН – РАБОТОДАТЕЛ НА ЦИПРАС И АВТОР НА ГРЪЦКИЯТ СЦЕНАРИЙ, ОТНОВО ГО ИЗРИТАХА МЕЖДУ КРАКАТА. (…Болката продължава до следващият ритник… ) —————————————-

ЕС

Гърците ни научили на демокрация.Поклон и благодарим!Платихме.Сега-всеки по пътя си.

стелт

Горещо препоръчвам на партизаните срещу "безсрамниците от Европа" да се успокоят. В неделя има референдум. Демократично, нали? Гордият гръцки народ гласува с "не" на безсрамниците от Европа". Глас народен, глас Божи! Вие с възторг ръкоплещите на гордия гръцки народ. Безсрамниците от Европа се оттеглят засрамено от гръцките проблеми. Гордият гръцки народ се захваща сам да решава проблемите си. Вие пак ръкоплещите. Всички са шастливи! Драмата свърши! Завесата е спусната!

*

Знае да иска, но после не ще да връща. Че и обижда при това хората, от които очаква помощ! Безсрамник такъв!

ха

Ципрас се оказа много слаб политик. Зад истерията, в която е изпаднал, прикрива тоталния политически крах на СИРИЗА. За всички е ясно, че просто Алекси не успя да си изиграе правилно картите. Имаше начин Брюксел да бъде поставен в шах, но Ципрас не можа да го види. Сега вече всичко е пропуснато, Ципрас става все по-жалък. Колкото повече скача, толкова повече потъва.

Развеселен

Най-слабият, който съм виждал в европейска страна.

циПРАСЧО

БЕЗСРАМНИКА ВИКА ДРЪЖТЕ БЕЗСРАМНИЦИТЕ...

Ципрас се опитва да докаже нещо на цял свят, но най-много 10% го разбират! На останалите 90% им харесва този живот и положението...

мдаа

Комунистът Ципрас се опита да излъже Европа, МВФ, ЕК, ЕЦБ и Гърция наведнъж. Това и най-чистопородният византиец не го може, видя се вече ;)))))

Жорж

Гръцкият премиер постъпва точно както трябва. Защото прави всичко стриктно по най-строгите правила на демокрацията. Дойде с определени обещания, работеше през цялото време за изпълнението именно на тези обещания, без да се отклонява или шикалкави. След като се видя, че не може да ги изпълни поради непреодолими обстоятелства, реши да се допита до избирателите си, и заяви, че ще се оттегли, ако те се изкажат за друга политика. Може някои от нас да не одобряват един или друг аспект в политиката му, но никой няма право да твърди, че Ципрас не е образцов демократ. Всъщност може би това е най-важното нещо в неговото присъствие: примерът му как да се държи един управник, как да се спазват духът и буквата на демокрацията. Че май управниците из целия "демократичен" свят отдавна са ги забравили, а ние - отвикнали от тях. Прекрасно е, че Ципрас ни ги припомни и на нас, гражданите, и на управляващите котерии в Европа и по света. Безценно!

s.barou

Съгласен! Безценно ръководство с инструкция крачка по крачка как да закопаеш собствебната си страна в лайна до ушите - по най-демократичния начин! Опа! Опа!

Charley

Ципрас направи невъзможни за изпълнение обещания, след това се напъна да ги изпълни, закопа дълбоко Гърция и сега ще трябва да си отиде безславно, а народа ще гладува. След като видя, че не може да изпълни обещанията си, той се напъна да прехвърли вината за щетите, които нанесе на тозци народ върху него и ще се опита да излезе като Пилат Понтийски с чисти ръце от играта му на политика. Урока от всичко това е, когато някой политик обещава нещо в предизборната си кампания първо трябва да мисли, което явно не се отдава на Ципрас.

Ясен

Няма друго разумно обяснение, освен че комунистът Ципрас е в плен на панически страх и параноя. А това означава, че е вреден за себе си и вреден за другите, което подсказва, че трябва много бързо да си отиде. Нещо, което отдавна е формулирано от класик на политическата философия като Бенжамен Констан, който казва, че едно управление губи властта си, след като първо загуби ума си. Това е началото на края на популистите от Сириза.

@Ясен: Без популистите-комунисти от Сириза ще се обърнат към други под ръка - нацистите от "Златно разсъмване". От един дол дренки с комунистите, както винаги е било. Купонът може да продължава... трябва им един файтон полковници, хунта както през 60-те, да забрани политически партия (то ест безплодно дърдорене) и да размаха сопата - само това ще накара гърците да бачкат без да се разсейват. Е, може пак да има 20-30 хиляди политически емигранти... в Москва, при Путя?

БРАВО ЦИПРАС

тези евроатлантически окови трябва да бъдат скъсани и да се спре експлоатацията от евроатлантическите колонизатори

Стефан

Все повече доказателства изникват в потвърждение на факта, че в червена комунистическа кратуна и грам мозък не може да вирее!

Какви окови

бе галфон?Откъде взимаха до сега Гърците пари за да си раздават тринайста пенсийка и заплатка,нали от Европа.И на това,ако му викаш окови значи неможеш да мислиш.Ма то комуниста по принцип неможе да мисли,ако можеше нямаше да си разсипе собствената държава както направиха наще червени кратуни.

Стефан

Много се надявам гърците в неделя да гласуват с "не" и да си изпият докрай чорбата, която им сготви другаря Ципрас, когото сами си избраха и да се порадват малко на благините на комунизЪма, който ще им сервира Сириза. В противен случай нещата пак ще се замажат, нови милиарди ще потънат в бездънната гръцка каца, а наглите демагози-комунета като Ципрас и Въздухакис ще продължават да дрънкат простотии!

до Стефчо

Ще гласуват с не,ама някой друг път.

Хайде.........американци!Какво чакате още?Нали сте миротворци и въдворявате ред навсякъде по света?Влизайте в Гърция и сваляйте комуниста от власт..или раздайте на опозицията му малко оръжие....да се поизтрепят малко....няма само сърби,хървати,босненци,албанци,македонци и араби да се трепят..... вие знаете много добре как стават тези неща..Иначе нали знаете какво следва...следва най-големият ви кошмар–Русия с Китай в Гърция!И целият ви план отива по дяволите!Така че.........влизайте и хич да не ви пука!Знаете и че разни комитети и съвети от ООН нямат никакъв глас!Напред янки!Нашите политици ще ви подкрепят!Бъдете сигурни!За народа ни–не знам!Много е прост!Ама МНОГО.

Виктор

Хайде.........американци!Какво чакате още?Нали сте миротворци и въдворявате ред навсякъде по света?Влизайте в Гърция и сваляйте комуниста от власт..или раздайте на опозицията му малко оръжие....да се поизтрепят малко....няма само сърби,хървати,босненци,албанци,македонци и араби да се трепят..... вие знаете много добре как стават тези неща..Иначе нали знаете какво следва...следва най-големият ви кошмар–Русия с Китай в Гърция!И целият ви план отива по дяволите!Така че.........влизайте и хич да не ви пука!Знаете и че разни комитети и съвети от ООН нямат никакъв глас!Напред янки!Нашите политици ще ви подкрепят!Бъдете сигурни!За народа ни–не знам!Много е прост!Ама МНОГО.

до Виктор

не бе не си разбрал,по изтрепването,по снабдяването с оръжие на опозицията,по навлизазането в чужди територии са специалисти руснаците.То и където се намесят пияндетата,където подпомогнат с някоя рубла левите партии до фалит се стига.Примера с Гърция е налице.А иначе доколкото си спомням Сърбите сами обявиха война на американците и после видяхме какво стана.

Пепи

Орбан също беще "популист" и за него така приказвахте в стил САЩ, ЕС, ЕК, ЕЦБ и останалите ..., след като изгони МВФ и вдигна данъците на чуждестранните банки, принуди банките да променят начина си на работа и да върнат незаконно заграбеното от гражданите, купи ЕПР-та, намали електричеството и заяви, че отсега нататък само унгарският национален интерес е важен за правителството!!!! САЩ пък профилактично забраниха на 5-6 души от управниците на Унгария да се издават визи, защото били "корумпирани"... Вие сте толкова зле, колкото Станишев, Борисов, Роско,йес-лъжкинята Пръмова, хамелеонката Нинова...останалите помияри, които си заслужавате! Вного са и 2 лева увеличение не пенсията за родителите ви, които пожарникарят ви дава и оня Калфа.

Уточнител

Четете бе наведени пожарникари, нещастници и дрънкачи!!! Егати полу-мъжете без достойнство, без никаква борбеност и почти толкова култура... Само един пример – кредиторите изискват притиснатата до стената Гърция да има… бюджетен излишък над 1% от БВП, Ципрас предлага 0,75%. Всъщност Гърция и в момента постига този излишък в бюджета, което показва, че тя харчи толкова, колкото изработи, което далеч не е постигнато от основните й „спасители“. Големите държави в ЕС поддържат бюджетен дефицит, който не успяват да сведат дори до разрешените 3% и нямат никакво намерение да подлагат населението си на икономическа бедност. На Гърция обаче такова нещо не се разрешава. Още един факт – шефката на МВФ Кристин Лагард заяви категорично, че няма да чака нито час след 30 юни дължимите от Гърция 1,6 млрд. евро и същия ден ще обяви дефолта й. Тя обаче няма право да обяви дефолт на страната, а процедурите на МВФ за официално обявяване на неплатежоспособността на Гърция отнемат 4 месеца. Лагард отказа тези 4 месеца на Гърция. Да не говорим какъв е размерът на дълга на водещи европейски страни и този на САЩ (125% от БВП), от които никой не иска да връщат парите, както това се иска от Гърция. Трети пример – шефът на ЕЦБ Марио Драги през 2012 г. предложи банката да отпуска кредити с ниска лихва (1%) на затруднени страни в Европа, за да не вземат те натоварващи заеми от банките на Германия или Франция (10% лихва) и така, вместо да плащат огромното оскъпяване на дълга, да успеят за определен период да инвестират в реалната икономика и в икономическото си възстановяване. ЕЦБ тогава дори отпусна евтини кредити на 500 банки в еврозоната. Вчера Марио Драги удължава само до референдума специалните спасителни траншове за банките на Гърция (за да се компенсират изтеглените пари), но с лимит и ако имат обезпечение. Драги отказва да използва гръцките облигации (3,5 млрд. евро) за изплащане на заемите. А всъщност само от тези гръцки облигации, чийто падеж е на 20 юли, ЕЦБ има печалба 1,9 млрд евро! Финансовият министър Янис Варуфакис направо заяви на 28 юни пред БиБиси: „ЕЦБ трябва да плати на МВФ от печалбите, които е реализирала от гръцките облигации през 2014 г. На нас ни дължи пари една част от тройката ЕЦБ, Еврокомисия, МВФ, а ние дължим пари на другата част от тройката. Защо те не се разберат помежду си и не прехвърлят парите от единия джоб в другия?“ Причината Гърция да бъде мачкана с неизпълними изисквания е чисто политическа. СИРИЗА трябва да бъде обезвредена като заплаха за „установения ред“, Ципрас трябва да бъде спрян и дори ако е възможно – отстранен, за да не се превърне в пример за вече готовите да следват същата политика Испания и Португалия, а след това и за Италия и дори за Франция. За перпетууммобилето със заемите на страната си той няма никаква вина – вината му е, че иска да спре въртележката на засмукването И прави всичко възможно да договори с кредиторите приемливи и за двете страни условия, които няма да загробят държавата му, включително преструктуриране на дълга. Да напомним, че през 1990 г. Аржентина например успя да договори с МВФ преструктуриране на външния си дълг, като намали разходите на хазната по изплащане на лихвите чрез пускане на дългосрочни облигации с висока доходност за 10 години. Защо нещо подобно да не бъде направено и за Гърция? Но само за последните 6 дни по Ципрас се изсипаха тонове хули. Послушните на банковите властелини медии го обявиха за провалил се, за безотговорен, за популист, хитрец и какво ли не още. На ниво ЕС четири страни са били най-яростни радетели да няма никакви компромиси с Гърция – сред тях България, в лицето на Бойко Борисов.

DUDA

CIPRAS OBIQA SVOIA NAROD ! KUKUVCITE SE OPITAHA DA SI RAZIGRAVAT KONETE I S GARCITE NO TE SA DOSTOEN HAROD !! MRASNI ILI QISTI PAZIAT SI KAHTQKATA A NIE BALGARITE SME RAZGRADEN DVOR !!!

Аз

Гръцкият варианто на Станишев. Смешко.

Уточнявам

Брех, Гърците дължат над 500 млрд. долара, което е 175% от БВП тоя ми уточнява някакви излишъци и смешни суми. Резултата от кризата в Гърция е че в България кьораво, сакато, слабоумно стана ико. експерт на световно ниво. Я, колегата, уточнител какъв доклад е спретнал ама ме загуби на "харчи толкова, колкото изработи...", ми извинявай приятел аз да уточня, ми ти си идйот бе, малоумен помисли с тиквата, че 500млрд. долара са влезли в гръцко и ги нема, пуф, немааа, е за какви излишъци ми говориш, като парите ги няма и по-страшно не произвеждат нищо. Държавния дълг е полезен, когато се използва за подобрявани на ико. среда в страната, за средства за произв., тогава се изплаща сам, а когато секретарките във ведомствата взимат 18 заплата и докерите на пристанището са държавни служители и получават по 10 хил. евро ставаш Гърция.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.