Емил Чачев Първанов-Ембака, издирван за убийството на работника Николай Чивиев на магистрала "Струма" вероятно ще се предаде до часове. Това заяви пред Нова телевизия Росен Недин, адвокат на Ембака.

Той уточни, че не е чувал клиента си от 26 юни. По думите му обаче той ще се предаде. "Изключено е да напусне България. Далеч беше от такива намерения", допълни защитникът. 

Адвокатът определи сблъсъка на магистрала "Струма", завършил със смъртта на Чивиев, като среща между Давид и Голиат.

"Няма да навлизаме в детайли. Само ще ви кажа, че срещата на автомагистрала „Струма” между починалия за съжаление Николай Чивиев твърде много ми напомня за срещата между Давид и Голиат. Всичко, което се говори – че се опитал да открадне цигари и е имало дело, не е вярно”, посочи още той.

Адвокат Недин повтори твърденията си от вчера, че автомобилът на Емил Чачев е бил потрошен от загиналия след преследване и засичане. „Емил ми обясни, че с някакъв предмет е ударен автомобилът му, започнало е преследване по пътя, бил е засечен, после е бил ударен, с палка. Той е бил вътре със съпругата си, на връщане от Петрич. Излязъл е от колата. Но дали е ударил с камък Николай, не мога да кажа", посочи защитникът.

Съпругата на Ембака е задържана за 24 часа. "Тя обаче се въздържа от показания, защото е рано на този етап да се дават”, уточни адвокатът.

„Местните хора доста масово нарушават забраната за преминаване по магистралата. Въпросът е защо строителите на обекта не са си организирали начин да се прекратят нарушенията на местните, за които се знае доста добре. Попитайте дали няма оплаквания от други хора срещу Чивиев, че са спирани и са били заплашвани. Така поне разбрах от ваши колеги”, каза още адвокатът.

По-късно в пряко влючване на Нова тв работници на "Струма", колеги на загиналия, опровергаха думите на адвоката, че Чивиев е употребил сила.