Григор Димитров изтегли добър жребий на стартиращия в понеделник турнир от Големия шлем "Уимбълдън". Федерико Делбонис от Аржентина (№82 в света) е първият съперник на българина, който през миналата година направи фурор с достигането си на полуфинал в "Ол Инглънд клъб". Тогава 24-годишният Делбонис дебютира в основната му схема и отпадна в първия кръг.

Във втори кръг Димитров евентуално ще се изправи срещу победителя от мача Лукаш Лацко - Стив Джонсън, а задачата му логично става по-трудна. Нататък Григор може да играе с Ришар Гаске, а в потока му е и Милош Раонич.

Поставеният под №1 шампион на "Уимбълдън" Новак Джокович започва срещу Филип Колшрайбер от Германия.

Цветана Пиронкова, която традиционно се представя добре на "свещената трева" и също има полуфинал в актива си, нямаше късмета на Димитров. Пловдивчанката се падна с Белинда Бенчич, считана за едно от най-обещаващите нови имена в тениса. 18-годишната швейцарка е под номер 31 в женската ранглиста.

Третият ни участник на "Уимбълдън" - Сесил Каратанчева, ще играе срещу испанката Силвия Солер-Еспиноса. Датите и началните часове ще станат ясни допълнително.