Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Веселин Топалов спечели шахматния супертурнир в норвежкия град Ставангер. В заключителния кръг българинът направи реми с Вишванатан Ананд и финишира с 6,5 точки, а индиецът е втори с с 6 пункта. Трети се нареди Хикару Накамура (Япония), също с 6 т.

Топалов бе недостижим на върха още преди изиграването на останалите партии от последния кръг.

Срещу стария си познайник Ананд той имаше белите фигури. Стигна се до бързо реми на 18-ия ход, което устройваше Топалов. Веско допусна само една загуба в Норвегия - в предпоследния кръг от Аниш Гири (Холандия), заел четвъртото място в крайното подреждане с 5,5 т.

Голямо разочарование за домакините бе представянето на техния представител и световен шампион Магнус Карлсен, който завърши едва седми с 3,5 т.

За триумфа си Веселин Топалов ще получи 75 000 долара от наградния фонд.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.