Известният като последния шеф на Шести отдел на Шесто управление на Държавна сигурност Димитър Иванов разпали още повече аферата с „подкупа“ в БСП в интервю за бТВ.

Нямало кой да иска да даде пари на Михаил Миков, за да не се кандидатира за лидер на партия, а пък в БСП не можело да се случи такова нещо. И тогава Иванов – популярен също с прякора си Гестапото, изведнъж добави.

Имаше приказки, че някой си е купувал депутатски места в листите, но това е ставало чрез Сергей“.

На уточняващите въпроси той отговори, че не бил свидетел, „но казах, че съм чувал слухове и за това“.

Димитър Иванов обясни, че „всички тези неща“ са ставали по времето, когато в ръководството на БСП се появили хора, които гледали на постовете си като на възможност за материално облагодетелстване.

На пари миришеше в БСП, докато беше Сергей Станишев, защото БСП два пъти беше на власт“.

Иванов добави и „един от големите кусури на Сергей“ - че не водил принципна политика, „особено през последните 5-6 години“.

Според Иванов дори цялата афера с „подкупа“ започнала отново от Сергей Станишев, който първи го бил споменал, но никой не му обърнал внимание, защото било ясно, че той бил огорчен.

Ние сега се нахвърляме върху Бриго Аспарухов или Драго Стойнев, но всъщност Сергей го каза пръв без да даде никакво доказателство“.

А Михаил Миков не бил способен на такова нещо, „ако го познава човек и му направи един психологически профил“.